Denzel Dumfries vertelde in een interview met UEFA TV dat hij twee weken geleden een doodzonde in Italië had begaan. De rechtsback van Inter vertelt dat hij kip bij zijn pasta had gedaan. De Italiaanse medemens was hier niet zo gecharmeerd van. In Italië is eten heel belangrijk, als je dan de nationale trots pasta verpest dan heb je een groot probleem. Maar waarom mag je eigenlijk geen kip bij je pasta doen? We vragen het Alessandro Piccolo, de ultieme Italiaan die de Italiaanse waarden als geen ander kent en naleeft. Hij legt het effe voor ons uit. Dumfries maakte zichzelf even niet zo geliefd bij het Italiaanse volk, maar zegt een hoop geleerd te hebben. Net als andere Italianen vindt ook Alessandro tradities heel erg belangrijk: ''Als iets goed is, moet je het zo houden. De Italiaanse keuken is eenvoud en moet beschermd worden voor invloeden die dit verpesten.''
De Italiaanse traditie
Alessandro Piccolo is de eigenaar van het Italiaanse koffiemerk: PiccoloCaffé. Alessandro weet alles van de Italiaanse keuken en de tradities. Hij verbaast zich net als (veel) andere Italianen over de lompe actie van de voetballer van Internazionale. Hij doceert: ''Goede Italiaanse gerechten zijn herkenbaar door de eenvoud. Veel Nederlanders gooien een hoop producten bij elkaar en verpesten zo de Italiaanse gerechten.''
''In Italië zijn er mensen voor minder geliquideerd''
De Italiaan had voor ons nog even wat navraag gedaan bij Italiaanse chef-koks en die konden ook geen enkel pastagerecht vinden waar kip in zit. Dumfries is dus echt een grote blunder begaan. Wat Dumfries dus deed, is eigenlijk hetzelfde als ananas op pizza. ''In Italië zijn er mensen voor minder geliquideerd'', vertelt hij lachend. Dumfries zit nu een klein halfjaar bij Internazionale en zou wel beter moeten weten, vindt Alessandro. ''Hij moet zelf eens gaan experimenteren met de Italiaanse keuken, of een knappe Italiaanse dame vinden die wat lekkers voor hem kan maken'', zegt de trotse signore .
Pasta is cultureel erfgoed
Pasta is voor de Italianen hun nationale trots, het is een beetje hetzelfde als wat de FHM500 voor ons is. De perfecte pasta definieert zich door het woord eenvoud en moet niet teveel ingrediënten hebben. Pasta is een gerecht waar je liefde aan moet besteden. Alessandro heeft nog wat tips voor jullie, om een pasta nooit meer te verpesten. "Allereerst zorg je ervoor dat je voorbereid aan de slag gaat. Voordat je de pasta in het water doet moet het echt aan de kook zijn. Als het water eenmaal aan de kook is moet je het 'zo zout als de zee maken' en goed doorroeren. Hou de kooktijd op een verpakking aan als richtlijn, maar blijf proeven. De perfecte pasta is 'al dente '. Dit betekent: niet doorgekookt, maar net aan goed met een lekkere bite. Als laatste giet je de saus bovenop de pasta. Als je op deze manier met de Italiaanse keuken en hun gerechten omgaat, kom je nooit in de problemen.
Weten we dat ook weer. Dank voor deze spoedcursus Alessandro! Mocht je nog een sappig recept willen hebben voor de ultieme pasta carbonara, moet je vooral even
hier kijken .