De Dubai-Chocoladereep laat ons watertanden mede door Monica Geuze

jun 20 , 16:00 Entertainment
schermafbeelding 2024 06 20 om 110427
Wanneer je zo nu en dan jezelf verliest in het scrollen door TikTok, zul je ook vast op de hoogte zijn van een aantal actuele trends. De chocolade smaakexplosie door de ‘Dubai’-chocolade reep is een van die ware hypes. Een goed moment om daar iets dieper in te duiken, want ook al is het al lang Valentijnsdag geweest: hier maak je je vriendin blij mee.
Het prijskaartje is niet flauw, want voor omgerekend zo’n 18 euro per 200 gram zijn de Dubai-chocoladerepen van Fix Dessert Chocolatier allesbehalve goedkoop, maar dat lijkt de TikTok-enthousiastelingen niet tegen te houden. De repen beloven plakkerig, knapperig en vol met onverwachte vullingen te zitten zoals filodeeg, vanillevla of pistache. Die moet je gewoon geproefd hebben.

De Dubai-chocoladereep

Het brein achter deze lekkernijen is Sarah Hamouda, een 38-jarige Brits-Egyptische die al negen jaar in Dubai woont. Ze lanceerde Fix Dessert Chocolatier in 2021, geïnspireerd door haar zwangerschapscravings. Ze ging niet voor een simpel stuk chocolade, maar voor een ervaring. Een TikTok-video van voedselinfluencer Maria Vehera, waarin ze smult van een reep in haar auto, heeft bijna 60 miljoen views opgeleverd. Sindsdien hebben honderden mensen hun eigen video’s gemaakt terwijl ze de repen proeven. Dit zien we terug bij Monica Geuze, onze nummer één van 2021. Ze weet natuurlijk als geen ander dit stukje chocolade soldaat te maken. Een 10/10 als je het haar vraagt.

Uit Dubai

Helaas zijn de repen voorlopig alleen in Dubai verkrijgbaar, omdat ze met de hand worden gemaakt en elk stuk zorgvuldig wordt beschilderd. Om die reden is er een limiet aan hoeveel er per dag geproduceerd kan worden. Sinds Vehera's video viraal ging, is Fix Dessert Chocolatier opgeschaald van alleen Hamouda en haar man naar een team van tien mensen in een gehuurde keuken. De 500 dagelijkse repen zijn binnen enkele minuten uitverkocht. Een vervelend side effect is dat door het grote succes ook namaak repen op de markt verschijnen, maar het geheime recept blijft veilig bij Hamouda.
Delen met
Ook interessant