Daan Boom duikt met Kelderklasse 15 in de diepste krochten van het amateurvoetbal

dec 12 2018, 16:50 Entertainment
naamloos 5
Het is zaterdag/zondagochtend en het land ligt bakt brak van de vorige avond een paar eieren. Een stevige bodem, want er moet gevoetbald worden. Je deelt in de kleedkamer de sterke verhalen van de avond ervoor en sommige gasten bezoeken nog effe 't toilet om hun maag te legen. Welke amateurvoetballer herkent het niet? Streetlabber Daan Boom zit ook in zo'n elftal en besloot dat hij een docuserie moest maken over de kelderklasse.
Het team van Daan wilt dit jaar graag kampioen worden. Alleen dat lijkt vooraf een tikkeltje ambitieus, aangezien ze vorig seizoen stijf onderaan eindigde met maar liefst 104 goals tegen. Toch gaan ze een poging wagen om onder de bezielende leiding van coach Rubbe het onmogelijke mogelijk te maken.

Het kelderklasse-elftal

Daan Boom, die zichzelf een wandelende cocktailprikker met twee linkerbenen noemt, wordt logischerwijs nooit opgesteld. Hierdoor kan 'ie zijn team in de kelderklasse optimaal volgen. Op deze manier krijg je een heerlijk kijkje in het team uit de befaamde kelderklasse. Naast alle perikelen van wat er op een gemiddelde mannenzondag gebeurt, staat in elke aflevering een teamgenoot centraal. Zo maak je onder andere kennis met Arie. Zijn grootste specialiteit? Missen voor open goal. En coach Rubbe? Hij maakt zijn opstelling op een bierviltje de avond ervoor in de kroeg. Daan volgt zijn teamgenoten op het werk, thuis en natuurlijk op de club en in het veld.

Wanneer?

De tiendelige serie over amateurvoetbal in zijn puurste vorm is vanaf 2 januari wekelijks om 15:00 uur te zien op het YouTube-kanaal van NPO3 en op NPO3.nl . Hieronder hebben we alvast een voorproefje gedropt van de serie. De best geklede man van Nederland heeft hier een gouden formule in handen als je het ons vraagt, dus wij kijken nu al uit naar het nieuwe jaar om de real life All Stars te kunnen aanschouwen.

Delen met
Ook interessant