De Kelderklasse zou elke amateurvoetballer verplicht moeten volgen

Redactie 19 mrt 2018 Entertainment

De werkweek is begonnen en het toeleven naar een nieuwe vrije zaterdag en zondag kan beginnen. Hoe lekker de donderdagavond ook kan zijn, het weekend blijft het mooiste moment van de week. Het moment waarop we allemaal weer de kicksen aan doen en met onze vrienden het groene (kunst)grasveld mogen betreden, waarna het fluitje klinkt voor de minstens zo belangrijke derde helft. Nu is er een Facebookpagina die zich volledig richt op de lagere klasses van het amateurvoetbal: De Kelderklasse.

We volgen ze nu een tijdje en we weten het zeker: dit is een van de absolute pareltjes op Facebook. Of het nu gaat om een heerlijk screenshot van de groepsapp van het 9e van Raamsdonkerveer of een vrije trap die na een veelbelovende CR7-achtige aanloop over het vangnet vliegt of een fotoalbum met de mooiste plaatjes van het afgelopen weekend; het beste van het amateurvoetbal komt bij elkaar in De Kelderklasse.

Hoe mooi die Champions League wedstrijdjes ook kunnen zijn, het allermooiste van het voetbal is als jij met je vrienden in de kleedkamer de scheenbeschermers ombindt en de nachtelijke escapades van avond ervoor doorneemt, dat je vingers helemaal zijn verschrompeld omdat je met z’n drieën al een uur lang onder de douche je dop staat te wassen of als je met je halve team na vier kratten bier en 20 minifrikandellen de neus behoorlijk aangeschoten uit de kantine komt gewandeld. Dát is toch het allermooiste van het voetbal. De bal als katalysator van je sociale leven. En zeg eerlijk: wat zou je anders moeten doen op je zaterdag- of zondagmiddag?

Dit komt allemaal bijzonder herkenbaar samen op de Facebookpagina van de Kelderklasse. Genieten we elk weekend weer opnieuw van. Volg die mannen, want daar ga je sowieso plezier aan beleven. Hieronder een paar prachtige voorbeelden waarom De Kelderklasse een like op Facebook en een follow op Insta verdient.

Lees hier het verhaal over de man die meer dan 2.000 stadions over de hele wereld bezocht

1. Schitterende vrije trappen

2. Unieke inkijkjes in de rust 

3. Fabuleuze passeeracties 

4. Emotionele invalbeurten…

5. De mentaliteit

6. Ouderwetse zaagpartijen

7. En onverwachte afmeldingen

8. Behind the scene filmpjes

Reageer op artikel:
De Kelderklasse zou elke amateurvoetballer verplicht moeten volgen
Sluiten