Als jij miljardair wilt worden moet je gaan duiken voor de kust van Colombia

mei 24 , 15:58 Entertainment
pexels zlataky cz 61823415 8442425 1
Een gezonken scheepswrak waar mogelijk miljarden aan goud en zilver in gevonden kunnen worden. Het klinkt een beetje als een sprookje, maar het is toch echt de werkelijkheid. Wil je dit sprookje zelf beleven? Kan! Kost je wel een tripje naar Colombia en het zou ook wel handig zijn als je een duikbrevet hebt.
Het gezonken schip ‘San José’ is niet afgelopen week, jaar of decenium gezonken. Het ligt er namelijk al sinds 1708. Toen is het schip gezonken toen het werd beschoten door Britten. Toen het negen jaar geleden ontdekt werd, werd het gelijk als staatsgeheim gezien om kapers op de kust te voorkomen.

Colombia

Een boot vol met zilver, ook wel een zilvervloot genoemd, is natuurlijk een kostbaar bezit. Daarom extra zonde dat ‘ie is gezonken, zou je zeggen. Toch gaat het voor de Colombianen niet om de enorme waarde die er in de boot zat. Zo’n ontdekte vloot heeft namelijk vooral een ongekende culturele waarde voor het land. Daarom is het zoekgebied dat binnenkort onder water uitgekamd gaat worden ook gemarkeerd als beschermd archeologische gebied. De komende maanden worden spannend voor de archeologen die onderzoek gaan doen, want dan gaat de speurtocht beginnen.

Zoektocht

De manier waarop er gezocht gaat worden naar de miljardenschat is natuurlijk ook weer een operatie van formaat. In de eerste fase van het onderzoek zullen er op grote afstand foto’s gemaakt worden, om op die manier de mogelijke schatten goed in beeld te krijgen. Hierna wordt er door een hoop archeologen besproken of de vondsten uit het water worden gehaald en de manier waarop dat moet gebeuren. Het is niet zomaar dat deze vondst wordt onderzocht. Archeoloog Roger Dooley is al jaren bezig met het gebied waar het wrak zou kunnen liggen afbakenen. Nu er een doorbraak is, kan de zoektocht beginnen!
Delen met
Ook interessant