Rotterdamse Vleescheters opgelet! Het legendarische team van Black Smoke onder leiding van horecaondernemer Kasper Stuart en wereldkampioen BBQ Jord Althuizen gaat een nieuwe restaurant openen in de Maasstad. Begin je al honger te krijgen? Wij in ieder geval wel. Black Smoke opende eerder al een restaurant in Antwerpen. Een heerlijke tent waar je terecht kan voor een fijne lunch en een dik diner met heel veel
vlees. Het is behoorlijk populair, want je moet weken van tevoren reserveren om daar flink
te gaan snaaien. Nu komt er dus een tweede restaurant,
maar dan wel in ons eigen landje. Om je tanden bij af te likken.
Historische Van Nelle Fabriek
Het restaurant moet in het voorjaar van 2019 al opengaan. Ook over de locatie is goed nagedacht. Het restaurant zal zich vestigen bij de historische Van Nelle Fabriek. In de voormalige brandweerkazerne op het terrein van de fabriek kunnen we straks genieten van de vele BBQ-specialiteiten. Er zal nog steeds geblust worden, net als in het verleden, maar
dan wel met pils. Het restaurant moet zo'n 1000 vierkante meter groot worden. Er zullen vele gerechten op de kaart staan, zoals yankee-style ‘low & slow’, maar ook ‘hot & fast’ van de Argentijnse parrilla grill.
Nog meer vestigingen in andere landen
Jord Althuizen is geen onbekende in ons landje. Hij is dé BBQ-king van West-Europa. De Delftenaar dook regelmatig op in de media. Zo zat hij in de jury van het RTL4-programma Grillmasters. Ook zwaait hij de scepter in cateringbedrijf Smokey Goodness in Delft en the Rough Kitchen in Amsterdam. De heren achter Black Smoke zijn overigens aan het nadenken om
nog meer vestigingen te gaan openen in Europese havensteden. Voor wie niet kan wachten, een stedentrip naar Antwerpen is nog niet eens zo'n heel slecht idee. Wel effekes op tijd reserveren om teleurstellingen te voorkomen.