10 tips voor een weekendje Rotterdam

Redactie 7 nov 2018 Entertainment

We hebben heel wat mooie steden in Nederland, maar de coolste stad van dit moment is wat ons betreft Rotterdam. Met haar indrukwekkende architectuur en dito skyline heeft het een bijna on-Nederlandse uitstraling. Internationale vibes vibreren aan de Maas. Een weekendje Roffa inplannen is dan ook een uitstekend idee. Wij geven je tips voor een weekendje Rotterdam. 

Natuurlijk ontkomen we niet aan de toeristische trekpleisters, maar het zijn niet voor niets trekpleisters. Buiten de to do’s is het ook een ideale winkelstad. Het chille aan Rotterdam is dat je alles in principe gewoon kunt lopen, het centrum is supercompact waardoor je met de benenwagen een heel eind komt. Hieronder onze beste to do tips voor Rotterdam. Onze restaurants tips volgen later.

Tips Rotterdam watertaxi
Foto: Watertaxi

1. Watertaxi

Rotterdam is de grootste havenstad van Nederland en daar moet je gebruik van maken. De watertaxi is een begrip en het tofste vervoersmiddel van de stad. Je betaalt wat meer, maar je ziet de stad wel op de tofste manier. Anders kun je ook een hele rondvaart door de haven doen. Meer info via watertaxirotterdam.nl.

Tips Rotterdam
Foto: Kunsthal

2. Kunsthal

Misschien wel het hipste museum van Nederland. Altijd garantie voor interessante tentoonstellingen. Zo waren wij bij: Actie <-> Reactie | 100 jaar Kinetisch Licht. Lekker interactief en een dikke vette aanrader. Te checken tot 20 januari. Meer info via kunsthal.nl

Tips Rotterdam Markthal
Foto: Wikipedia

3. Markthal

Kunstwerk van een gebouw en alleen al voor het plafond is de Markthal de moeite waard. En dan moet je nog langs alle veel te relaxte eet- en drinkkraampjes slenteren. Van een boterzacht Spaans jamonnetje tot een goeie nasi rames, je vindt het hier allemaal. Meer info via markthal.klepierre.nl.

View this post on Instagram

REPOST | 🌅 Sunsets are the proof that no matter what happens, every day can end beautifully! 📸 😍 Prachtige foto van @hit.that.shutter #euromast #rotterdam #sunset #landmark #beautifull #gers #silhouette #architectuur #photooftheday #photography

A post shared by Euromast (@euromast010) on

4. Euromast

De Euromast, really? Yep. Stamt uit 1960, maar met een hoogte van 185 meter nog altijd de hoogste toren van Nederland waar je als publiek in kan. Het uitzicht over Rotterdam en omstreken is fabuleus. Echte lefgozers die pakken natuurlijk de abseiltocht naar beneden. Meer info via euromast.nl.

Tips Rotterdam De Kuip
Foto: Wikipedia

5. De Kuip

Het mooiste voetbalstadion van Nederland. Moet je gewoon een keer geweest zijn in je leven, als het even kan met een wedstrijd van Feyenoord. Probeer wel een middagwedstrijd te fixen, want de lichten willen nog wel eens uitvallen. Meer info via dekuip.nl.

Foto: Room Mate Bruno

6. Room Mate Bruno

Zoek je nog een mooi onderkomen voor je weekendje Rotterdam? Ga slapen bij Room Mate Bruno. Het hotel zit gevestigd op de Kop van Zuid pal achter het imposante ‘De Rotterdam’ gebouw van architect Rem Koolhaas. Toplocatie dus. De kamers zijn luxe, de kleurtjes vrolijk en het ontbijt fantastisch. Meer info via room-matehotels.com.

View this post on Instagram

B A R. We better hope this is in your vocabulary. 📸 : @bossie #foodhallen #foodhallenrotterdam

A post shared by Foodhallen Ams & Rdm (@foodhallen) on

7. Foodhallen

De directe buurman van het Room Mate Bruno hotel zijn de Foodhallen. Een superchille, sfeervolle spot om biertjes te drinken en om de honger te stillen. Zo kun je onder meer kiezen uit dimsum, pizza, hamburgers & hotdogs, Mexicaans, Vietnamees, Indonesich en tapashapjes. Ideale uitvalsbasis voor de zaterdag- of zondagmiddag. Meer info via foodhallen.nl/rotterdam.

Tips Rotterdam
Dikke RS6 op Meent.

8. Auto’s spotten op de Meent

Als je dikke wagens wil spotten, dan moet je in de middag even een drankje gaan drinken op Meent. Ook wel bekend als de meest luxueuze straat van de stad. De Ferrari’s, Lambo’s, Porsches, AMG’tjes, M’tjes, RS-modellen komen vanzelf voorbij knallen. Letterlijk, want het is hier een sport om de toeschouwers de soundtrack van je auto te laten horen. Wij kunnen het wel waarderen.

Foto: RIB Experience

9. Powerboat

Als je serieus spektakel op het water wilt, dan moet je een rondvaart door de haven boeken in een powerboat. Met een groepje van zes personen word je stevig vastgesnoerd in een rubberbootje, waarna je op volle kracht langs de Rotterdamse skyline door de haven scheurt. Blazen maar! Meer info via rib-experience.nl.

Tips Rotterdam
Foto: Instagram Rewriters010

10. Street art tour

Opvallend is de hoeveelheid street art in Roffa. Gelukkig zijn ze daar zo netjes om het niet te bekladden met gare graffiti tags. Er is zelfs zoveel te zien, dat Rewriters010 de levende street art scene van Rotterdam in kaart heeft gebracht. Alle vette muurschilderingen kun je checken met een gids, of met behulp van de app. Meer info via rewriters010.nl.

Reageer op artikel:
10 tips voor een weekendje Rotterdam
Sluiten