Restaurant in Barneveld serveert hamburgers van 2,7 kilo vlees

Het licht krokant geroosterde broodje, de frisse sla en tomaat en dan die sappige dikke vleesschijf, afgetopt met een smeuïge smak saus. Een broodje hamburger op z’n tijd gaat er altijd wel in. Als je echt honger hebt, dan ligt er een uitdaging op je te wachten bij een restaurant in Barneveld.

Daar krijg je in plaats van een hamburger a 300 gram, er liefst negen rundvleesschijven op je broodje gemieterd. Samen met de komkommer, sla, ui en tomaat komt dat neer op een totaalgewicht van meer dan 2,7 kilo. Ga d’r maar aanstaan!

Big Daddy Challenge Burgers van Barneveld
De Big Daddy Challenge double-nine

Record

Vanuit heel Nederland komen hamburger adorerende vriendengroepen naar Burgers van Barneveld om een poging te doen de joekel op te eten. Mocht je het lukken om ‘m op te eten, dan zou je de eerste zijn, want tot dusverre kreeg niemand het voor elkaar die de hamburger volledig achter z’n kiezen wist te proppen.

Het record staat tot nu toe op naam van Remy van der Wijngaart. Hij wist het voor elkaar te krijgen om een Big Daddy van 2,4 kilo in z’n geheel op te peuzelen. Daarmee heeft hij een plekje op de Wall of Fame van de hamburgertent verdient. Afgelopen vrijdag kwam er iemand dichtbij eeuwige roem, maar bij de 7e hamburger moest hij zijn poging staken.

Big Daddy Challenge

“De Big Daddy Challenge is eigenlijk een uit de hand gelopen grap. Burgers van Barneveld is een gezellig restaurant, geen vreetschuur. De eetchallenge is spontaan ontstaan”, zegt Barbara Achterberg tegen het AD. Toen een jaar geleden voor de gein een dubbele Big Daddy werd aangeboden aan een van haar vrienden, kwamen er langzamerhand steeds meer hamburgers bij.

De regels om op de Wall of Fame te komen zijn niet zo moeilijk, want je moet opeten wat je bestelt. Je mag er zolang over doen als je wilt en je mag met je handen of met mes en vork eten, zolang je de hamburger maar in het restaurant verorbert. De challenge heeft tot nu toe vriendengroepen vanuit het hele land richting Barneveld weten te trekken. Meestal blijken ze zich te vergissen in de hoeveelheid vleesch. “Vooraf denken ze vaak dat zo’n hamburger wel meevalt, maar dat blijkt dan toch tegen te vallen. Er heeft nog niemand hoeven overgeven, maar een beetje misselijk worden, gebeurt natuurlijk wel.”

Wij zijn benieuwd welke vriendengroep de Big Daddy Challenge aandurft en zichzelf vereeuwigt op de Wall of Fame van Burgers van Barneveld. Zijn toch dingen waarmee je later kunt pronken tegenover je kleinkinderen. Tot die tijd raden wij je aan deze hamburgercommercials goed in je op te nemen.

Reageer op artikel:
Restaurant in Barneveld serveert hamburgers van 2,7 kilo vlees
Sluiten