1. Home
  2. Van 2-2 naar 4-4 in de meest bizarre blessuretijd die we in jaren hebben gezien

Van 2-2 naar 4-4 in de meest bizarre blessuretijd die we in jaren hebben gezien

01 nov 2022, 11:07 Entertainment
schermafbeelding 2022 11 01 105614
We zien wel is knotsgekke wedstrijden of ongekende uitslagen voorbij komen in de kelderklasse van het voetbal. Maar in de league One was er deze week een pot waar je voetbalhartje sneller van gaat kloppen. In de kraker van de Engelse derde klasse leek de wedstrijd op een 2-2 gelijkspel te eindigen. Je ging even een biertje pakken en 7 minuten later eindigde het voetbalaffiche ineens in 4-4.
De wedstrijd tussen Charlton en Ipswich was er niet zomaar eentje. Beide clubs hebben een rijke geschiedenis. In een ander tijdperk speelde de twee teams zelfs op het hoogste niveau van Engeland. Nu zijn de clubs natuurlijk niet opgewassen tegen een Liverpool of Arsenal, maar ook het niveau in League One is best hoog.

Gelijkspel

Toen spits Tyreece John-Jules zijn cluppie Ipswich op een 0-2 voorsprong schoot, leken alle punten mee naar huis te gaan voor de club uit East Angli. Na een goede comeback waren beide teams weer op gelijke hoogte met nog een kwartietje te spelen. Na een schaakspel en eigenlijk een patstelling leken de punten verdeeld te worden. Tot er een vleugje voetbaleuforie over het veld waaide.

Voetbalmagie

In vier minuten tijd scoorde Ipswich de 2-4 en toen leek de wedstrijd gespeeld. Niemand weet waar Charlton de energie en klasse vandaan haalde, maar met nog zes minuten op de klok veranderde het team ineens in prime Barcelona. Terell Thomas scoorde de aansluitingstreffer en nog geen oogknippering later legde George Dobson de gelijkmaker in het netje. Je kan wel begrijpen dat je als Charlton fan de voetbaldag van je leven had. Dit is wat voetbal mooi maakt. Emotie, spanning en het onverwachte. Zelf meegenieten van deze extase? Check hieronder negen minuten aan voetbalchaos.