Deze volledig autonome elektrische veerboten zijn de toekomst

25 apr 2021, 19:00 Entertainment
header

Hoewel het niet te ontkennen is dat de toenemende duurzaamheidsinspanningen van de auto-industrie tegenwoordig het gesprek van de dag zijn, wil dat niet zeggen dat andere industrieën stilzitten. Integendeel, je zult met deze futuristische openbaarvervoersconcepten van CAPTN (Clean Autonomous Public Transport Network) ontdekken dat een milieuvriendelijke toekomst misschien om de hoek ligt. Dus volgende keer als je bij Amsterdam Centraal de pont moet nemen zijn daar de volledig autonome elektrische veerboten om je van plek naar plek te brengen.

Autonome elektrische veerboten

Dit geniale idee is afkomstig van de Universiteit van Kiel, Duitsland. Ze willen een volledig elektrische veerboot ontwerpen met een zeer futuristisch design. Volledig autonoom zal de pont zijn vaarroute kunnen afleggen, wat het voertuig daardoor ook 24/7 beschikbaar moet maken. Geen kapitein die een kwartiertje pauze heeft of weigert 's nachts te werken. Deze boot bestuurt zichzelf. Als we het filmpje moeten geloven vormen de aanmeerplekken een soort oplaadpunten, waardoor de boot niet of nauwelijks buiten werking zal zijn. Dit belooft wel wat te worden, want hoe chill is het als je in Amsterdam Noord om 3 uur het festivalterrein afrolt en er staat een soort privéboot je op te wachten.

1 3
Foto: CAPTN

Stunning design

Het design is ook ronduit sick. CAPTN heeft twee ontwerpen losgelaten, waartussen moeilijk valt te kiezen. Allebei de veerboten zijn met zoveel mogelijk glas ontworpen, zodat het uitzicht over het water zogezegd 'spetterend' blijft. Het eerste model lijkt met een beetje fantasie op een hamerhaai, terwijl de tweede versie een soort mondharmonica voorstelt. Van binnen ziet het er luxueus uit, maar we kunnen ons ook dit soort beelden van de nieuwe NS-trein herinneren. Als je daar nu daadwerkelijk een stap binnenzet is het toch echt minder genieten. Om nog niet eens te praten over die verdomde passagier met zo'n Smullers frietje naast je. We moeten daarom wel onthouden dat dit echt gaat om een prototype gemaakt door studenten. Over de technische functies is nog weinig bekend, daar zijn ze achter de schermen druk mee bezig.

Delen met
Ook interessant