We mogen weer op het terras zitten en eten bij ons favoriete restaurant. Eerlijk is eerlijk, dat hebben we best wel gemist. Dat uiteten gaat momenteel nog ietsje anders dan we gewend zijn. Overal moet 1,5 meter afstand worden gehouden. In Amsterdam komen ze nu met het grootste 1,5-meter sterrenrestaurant en wij zijn laaiend enthousiast.
Er worden momenteel overal oplossingen voor bedacht. Zo kwamen een paar slimme knullen met de ‘Anderhalve tafel’ en weer een ander restaurant kwam met een soort botsbanden om de afstand te bewaren. In Asterdam is er nu het Amsterdamse Ronde de Tafel-concept. Dit wordt ‘het grootste 1,5 meterrestaurant van Nederland’. En de koks zijn van hoge klasse.
Iedere avond mogen er honderd mensen in de Westergasfabriek aanschuiven om te genieten van een vijfgangenmenu. Deze gangen worden bereid door de beste chefs van Nederland. Daar kan je niet zomaar aan tippen. Maar, dit restaurant biedt veel meer dan alleen een vijfgangenmenu, je zou het zelfs een festival kunnen noemen. Er is namelijk ook een feestlocatie, blokkenschema en dus een line-up van sterrenchefs. Klasse!
Nu zijn jullie vast benieuwd wie er allemaal te vinden is op de line-up. Er zijn een aantal tweesterrenrestaurants die deelnemen, waaronder Parkheuvel uit Rotterdam, 212 uit Amsterdam en De Lnidehof uit Neunen. Ook Mos uit Amsterdam en De Nederlanden in Vreeland doen mee, deze twee restaurants hebben allebei één Michelinster, dus je kunt wel een culinair hoogstandje verwachten. Van deze restaurants zullen er uiteindelijk vijf Rond de Tafel gaan koken. De chef-koks die deze taak krijgen zijn: Erik van Loo, Richard van Oostenbrugge, Egon van Hoof, Wilco Berends en Soenil Bahadoer. Soenil wist dit jaar zelfs een award mee naar huis te slepen voor ‘Chef van het jaar’. Dat wordt dus sowieso een heerlijk avondje dineren.
Om de maatregelen van het RIVM te waarborgen is er aan alles gedacht. De Westergasfabriek is een grote ruimte, de tafels staan dus voldoende uit elkaar. Daarnaast zijn de tafeltjes ook nog eens rond, waardoor alle richtlijnen prima worden nageleefd. Mocht jij nou ook willen dineren in het grootste 1,5-meterrestaurant, dan moet je wel even van tevoren reserveren. Dat kan vanaf zaterdag 13 juni 12:00 uur via deze website. De actie loopt van 1 juli tot en met 31 augustus, dus je kunt alleen deze zomer genieten van de gerechten van de beste koks van Nederland. Het water loopt ons al in de mond.