Een beetje intelligentie komt altijd goed uit. Je hoeft niet gelijk de relativiteitstheorie uit te leggen bij je volgende tinderdate, maar wat algemene kennis kan je zeker helpen met scoren. Zowel bij de vrouwen als de volgende quiz in jouw lokale kroeg.
Om je te helpen hebben wij wat colleges bij elkaar gesprokkeld. Nee, niet gelijk wegklikken. Deze zijn écht de moeite waard! Het zijn namelijk colleges van de grootste universiteiten ter wereld. Ik bedoel: zeggen dat jij in de collegebanken van Harvard hebt gezeten is stiekem best tof, toch? Daarnaast worden ze gegeven door mensen die daadwerkelijk écht interessant zijn. Daar is meneer Smit van Scheikunde jaar 3 niks bij.
1. Introductie menselijk seksueel gedrag
Je hebt natuurlijk zelf al wat observaties gemaakt, maar het is toch altijd leuk om te weten waarom we bepaalde dingen doen zoals we ze doen. Deze les focust zich op motivaties (het waarom), orgasmes en recreatieve seks. Niet echt onderwerpen die je gelijk zou verwachten bij een professor, maar daarom des te leuker!
2. Hoe win je een loterij met wiskunde?
We denken het allemaal wel eens: die stelling van Pythagoras heeft me nooit wat gebracht in het echte leven. Dit college is daar het tegenovergestelde van. Studenten van MIT vertellen namelijk hoe zij, met hulp van wiskunde, 3 miljoen dollar hebben gewonnen bij een loterij. Daar gaan we wel even rechtop voor zitten.
3. Pinokkio-Rex
Er is een grote kans dat jij vroeger toch een fascinatie had voor dino's. Dit college focust zich in z'n geheel op niet ontdekte soorten Tyrannosaurus. En ja: één daar van hebben we al verklapt. Er is er écht eentje vernoemd naar Pinokkio.
4. Zo gebruik je emotionele intelligentie in de praktijk
Emoties zijn een complex ding. Of nouja: dat zegt je vriendin misschien wel eens. Gelukkig kan je met hulp van een beetje theorie je emotionele vermogen enorm vergroten. Wie weet ben je in de toekomst net als Sherlock Holmes iemand die de emotionele stand kan aflezen aan slechts één blik. Alhoewel, dat lukt met sommige vuile blikken nú ook al wel.
5. Hoe werken complottheorieën en samenzweringen?
Het is natuurlijk nu heel sterk te zien: de wereld polariseert. Ook komen de meest vreemde complottheorieën voorbij. In minder dan een half uurtje legt Eric Oliver jou uit hoe dit soort dingen werken. Handig, want dan kan jij eens even haarfijn uitleggen hoe alles werkt. Moet je alleen niet de vervelende snotneus uit gaan hangen, hè?