De 5 meest emotionele filmscènes ooit

redactie 17 sep 2018 Entertainment

Eens in de zoveel tijd komt er een film uit waarbij het acteerwerk gewoon van een andere planeet lijkt. Interstellar bijvoorbeeld, daarin was het acteren letterlijk van een andere planeet. Iedereen kent wel een paar films waarbij je popcorn besprenkeld wordt met je tranen. Zo niet, dan hebben we hier vijf toppers voor je op een rij gezet.

Als je een lijstje van je favoriete films op moet noemen vergeet je er altijd wel een. Zo vergeten wij er in deze lijst ook ongetwijfeld een paar. Zeker omdat we er maar vijf filmscènes selecteren uit alle videografische meesterwerken die filmland over de jaren heeft voortgebracht. Let op: spoileralert.

1. Interstellar

We beginnen sterk met deze scene uit wellicht een van de beste films ooit gemaakt. Met Christopher Nolan als regisseur en Hanz Zimmer die voor muziek zorgt waarvan je aan je eigen bestaan gaat twijfelen kon deze film natuurlijk niet anders dan goed zijn. Om het helemaal af te maken laat wereldacteur Matthew McConaughey even zien dat acteren een vak apart is. Heb je deze prachtfilm nog nooit gezien? Bekijk dan even wat recensies en we garanderen je dat je vanavond nog voor je tv zit te janken.

In dit stuk van de film ziet hoofdrolspeler McConaughey berichten z’n kinderen terug. Kinderen die inmiddels net zo oud zijn als hijzelf. In principe hadden we elke scène in deze lijst kunnen plaatsen. De hele film bestaat namelijk uit intense, en uitstekend doordachte scènes zoals deze.

2. The Green Mile

Wil je testen of je een ziel hebt? Kijk dan The Green Mile. Houd je de volledige drie uur droog dan weet je dat je een zielloos duivelskind bent. Nee dit slaat natuurlijk nergens op, ieder normaal mens heeft deze tranentrekker natuurlijk al lang gezien. Hoewel je op het eind pas echt in een plas traanvocht zit te badderen, willen we jullie eerst deze scène laten zien.

John Coffey (ja, die band is naar dit filmpersonage vernoemd) zit in het gevang. Hij zit vast voor moord, maar alles lijkt erop te wijzen dat deze grote vriendelijke reus niet kwaadwillend is. Hij heeft een hart groter dan een Boeing 747 en de elektrische stoel komt steeds dichterbij. Gevangenisbewaarder Tom Hanks heeft het er maar moeilijk mee.

3. Good Will Hunting

Good Will Hunting waarin de jonge Matt Damon de hoofdrol speelt telt ook een flink aantal emotionele scènes. Maar deze spant toch echt wel de kroon. Na een opstootje wordt het wiskundegenie op borgtocht vrijgelaten. Ondanks zijn ruwe jeugd hebben moet hij in therapie. Professor Gerald Lambeau ziet een gouden toekomst voor de nieuwe Einstein in het vooruitzicht. De vraag is of ‘ie dat überhaupt wel wil.

In deze hartverscheurende scène waarin Robin Williams therapeut speelt komen alle opgekropte emoties eruit. Zelfs als je in je vrije tijd babyzeehondjes doodknuppelt pink je bij dit meesterlijke stukje acteerwerk een traantje weg.

4. Captain Phillips

Tom Hanks zou met zijn films alleen deze lijst kunnen vullen. Cast Away, Saving Private Ryan, The Terminal en Sully. Stuk voor stuk emotionele meesterwerken uit de filmindustrie. In Captain Phillips is Hanks de kapitein van een containerschip. Na een lange en zenuwslopende gijzeling wordt de kapitein in veiligheid gebracht. Dat levert deze indrukwekkende scène op.

5. Forrest Gump

Daar is ‘ie weer. Toen we net een lijstje van Tom’s legendarische films opnoemden merkte je misschien al dat we een hele belangrijke weglieten: Forrest Gump. In deze drama uit 1994 neemt de knullige Forrest afscheid van zijn grote liefde Jenny. Weer laat Hanks ons een portie acteerwerk van de bovenste plank zien.

Zo, dat waren er alweer vijf. Zoals gezegd hadden we makkelijk Tom Hanks’ complete portfolio, de volledige 2 uur en 49 minuten van Interstellar, of elke scène met Hanz Zimmer’s muziek in deze lijst kunnen droppen. Maar dat doen we misschien een andere keer nog wel. Ga nu maar een boom omhakken of zo om je mannelijkheid weer terug te krijgen.

Reageer op artikel:
De 5 meest emotionele filmscènes ooit
Sluiten