The Coen Brothers komen met epische Netflix-film vol wereldberoemde acteurs

redactie 14 sep 2018 Entertainment

De Coen Brothers zijn ware legendes. Je hebt vast weleens een filmpje of serie van deze twee helden gezien. Zo maakten ze Fargo, the Big Lebowski, No Country for Old Men, True Grit en O Brother Where Art Thou? Best een indrukwekkend oeuvre als je het ons vraagt. Dat de koek nog lang niet op is bewijst The Ballad of Buster Scruggs. Het is de eerste film die ze gaan maken voor Netflix. 

The Ballad of Buster Scruggs is alles behalve een normale film. Het is een zogenoemde anthology film. Dat wil zeggen dat er niet een doorlopend verhaal in de film zit, maar meerdere verhalen.  De broers hebben gekozen voor maar liefst zes korte verhaallijnen. Waarom ook niet. De verhalen spelen zich allemaal af  in het wilde westen.

Een bijzondere cast

Ze hebben een paar goede acteurs weten te strikken voor deze Netflix-original. Met acteurs als Liam Neeson (Taken, Schindler’s list), James Franco (Pineapple express) en  Brendan Gleeson (Assassins Creed) wordt deze met actie gevulde western zeker geen b-film. Met The Coen Brothers aan het roer hadden we dat trouwens sowieso niet verwacht. Alsof dit rijtje acteurs nog niet indrukwekkend genoeg was speelt ook Tim Blake Nelson (O Brother, Where Art Thou?) en zelfs muzieklegende Tom Waits een rol in deze western.

Bioscoop

De hagelnieuwe film was vorige week al te zien op het filmfestival in Venetië. Mocht je daar toevallig niet geweest zijn, niet getreurd. We hoeven niet zo heel lang meer te wachten totdat we dit meesterwerk zelf kunnen bewonderen. The Ballad of Buster Scruggs is vanaf 16 november al op Netflix te zien. In Amerika is de film zelfs in een aantal bioscopen te zien, zo kunnen ze nog meedingen aan de Oscars. Of de film in ons landje ook op het witte doek te zien is, weten we nog niet. Trek die kekke cowboylaarzen van je maar aan want hier hebben we alvast de rauwe trailer van deze western voor je.

 

Reageer op artikel:
The Coen Brothers komen met epische Netflix-film vol wereldberoemde acteurs
Sluiten