Honderden Amsterdammers kwamen bijeen voor een eerbetoon aan Eberhard van der Laan

Redactie 21 Sep 2017 Entertainment

Het was een hartverwarmende vertoning aan de Amsterdamse Herengracht gisteravond. Honderden mensen kwamen steun betuigen bij de ambtswoning van Eberhard van der Laan door luid applaudisserend en zingend hun liefde aan de burgemeester van Amsterdam kenbaar te maken.

“Nu willen wij een beetje voor hem zorgen”

Nadat afgelopen maandag Van der Laan bekend maakte dat hij zijn taken neerlegt, kwam de 23-jarige Amsterdammer Caesar Bast op het idee voor de actie. Hij raakte zwaar onder de indruk van de emotionele brief die de burgemeester aan zijn Amsterdammers schreef, dat zijn artsen hem niet meer kunnen behandelen aan zijn longkanker. Caesar zei: “Wat is een betere manier om je waardering te laten blijken dan een staande ovatie? Van der Laan heeft zo gezorgd voor de stad, nu willen wij een beetje voor hem zorgen”

Naast het hartverwarmende applaus was door de gracht het lievelingslied van de burgemeester Aan de Amsterdamse grachten te horen. De vrouw van de burgemeester kwam met hun kinderen naar de buiten om de mensen te bedanken voor het geweldige Amsterdamse eerbetoon aan haar burgervader. Van der Laan had alles gehoord maar was door zijn ernstige ziekte niet in staat om zijn dienaren zelf te woord te staan. Wel zwaaide de zo geliefde Eber vanuit het raam naar buiten toe. Heel bijzonder dat dit voor een burgemeester wordt gedaan. Verslagever Koen Voskuil was bij het ontroerende eerbetoon:

Ad.nl

Reageer op artikel:
Honderden Amsterdammers kwamen bijeen voor een eerbetoon aan Eberhard van der Laan
Sluiten