F1-auto doet dragrace tegen Kawasaki H2R, Tesla, F-16, McLaren, Jet en Aston Martin

redactie 21 sep 2018 Machines

Motorracefans en Formule 1-fans hebben nog weleens verhitte discussies over welke van de racemachines nou sneller is. De Turken komen met het antwoord. Tijdens een festival in Istanbul hebben ze namelijk een apart rijtje aan voertuigen op de dragstrip gezet voor een goede dragrace.

Pittige line-up

Op het Turkse vliegveld staan namelijk een Formule 1-wagen, Kawasaki H2R, Tesla, Mclaren, Aston Martin, Jet en een straaljager zij aan zij. Dat is toch een line-up waar elke autoliefhebber, racefanaat en vliegtuigspotter van droomt?

Dik 2000 kilometer per uur

Oké, de superbike kwam als eerste over de streep. Om het even op te nemen voor de F1-auto vooral uitblinkt in het bochtenwerk. Daar maakt ‘ie het verschil. Zo doen Max Verstappen en z’n collega’s op Silverstone ongeveer een halve minuut minder over een rondje dan de jongens in de MotoGP. Bovendien was het nou niet echt een schoon stukje asfalt. De achterwielen spinden dan ook lekker door de eerste meters. Verder is de F-16 de echte winnaar, zodra die eenmaal het luchtruim bereikt heeft jaagt ‘ie door tot dik 2000 kilometer per uur.

Reageer op artikel:
F1-auto doet dragrace tegen Kawasaki H2R, Tesla, F-16, McLaren, Jet en Aston Martin
Sluiten