Star Wars-achtige straaljager moet in 2030 vliegtuigen doormidden kunnen laseren

Redactie 2 apr 2018 Entertainment

De technologische ontwikkelingen in het ‘oorlogje spelen’ verandert continu en alle landen gaan hierin mee. Wie anders dan het zalige USA heeft weer een futuristische ontwikkeling in progress.

De Verenigde Staten is niet zo’n land dat in het verleden kijkt, al helemaal niet als we het hebben over de krijgsmacht. Bij hen staat altijd de toekomst in het belang en vooruit kijken. Daarom postten zij onlangs een video met daarin de geschiedenis op gebied van straaljagers, gevechtsvliegtuigen en ander gevaarten. Ze gaven ons ook even een vooruitblik op de toekomst en we zagen iets heel merkwaardigs.

Laserstraal

Een straaljager met een laserstraal á la Star Wars. Holy shit, we zien het goed jongens. Het gaat de F-X heten het kan met zo’n groene straal een straaljager van de ‘bad guys’ dwars doormidden splijten. De zogenaamde ‘zesde generatie vechter’ zou ook op langere afstanden, vliegtuigen neer kunnen knallen en zal ook onbemand kunnen vliegen. Dat laatste staan we eigenlijk niet van te kijken. Zelf rijdende auto’s zijn al gaande en er vliegen ook drones in de lucht.

straaljager
Screenshot Youtube

Zieke ontwikkelingen

We zullen het allemaal nog moeten zien. Meestal lopen deze ontwikkelingen een aantal jaar vertraging op en de laserstraaljager is gepland rond 2030.  De video ziet er wel heel ziek uit en er worden naast de Star Wars straaljager nog andere interessante ontwikkelingen getoond. Check ze hieronder uit.

Foto: Screenshot Youtube

Reageer op artikel:
Star Wars-achtige straaljager moet in 2030 vliegtuigen doormidden kunnen laseren
Sluiten