Door een speciaal destilleerproces proef je Metallica in deze whisky

Redactie 31 aug 2018 Entertainment

Metallica is te proeven in deze speciale whisky. Voordat je lugubere ideeën krijgt en denkt dat de band via de shredder over een paar flesjes whisky verdeeld is, nee joh, tuurlijk niet gekke psychopaat die je bent. Al is de manier hoe ze de muziek bij jou in het karaf krijgen op het eerste gezicht minstens zo vreemd.

Blackened

De band is de samenwerking aangegaan met destilleermeneer Dave Pickerell. Samen hebben ze een whisky gemaakt en vernoemd naar hun nummer ‘Blackened’. Op het eind van het creëerproces van de drank moet het rijpen in houten vaten. Tijdens dit proces heeft Pickerell de muziek van Metallica gedraaid. De volumeknop stond hierbij op standje loeihard. De muziek werd ook nog eens door speciale boxen op een extra lage frequentie door de vaten geblazen. De theorie hierachter is dat door die lage frequentie de whisky nog dieper de houten laag van het vat in trilt. Hierdoor krijgt het een extra bijzondere smaak. Een Metallica smaak.

Hoeveel invloed de deuntjes van de rockgroep daadwerkelijk hebben valt natuurlijk te betwijfelen. Uiteindelijk heb je wel een lekker sterke whisky. Minstens zo sterk is het verhaal dat je in de kroeg, slurpend uit je glaasje, over je whisky kunt vertellen.

Reageer op artikel:
Door een speciaal destilleerproces proef je Metallica in deze whisky
Sluiten