De whisky’s van de Aldi zijn uitgeroepen tot de beste van 2018

Redactie 14 jun 2018 Entertainment

De Aldi de beste whisky? Huh? Ik hoor het je al zeggen. Voor ons was het zelfs niet echt een verassing. Aldi doet de laatste jaren al mee in de top van de dure drankjes. Ze wonnen meerdere prijzen tijdens de tests van de Spirits Business Scotch Whisky Masters.

Whiskyliefhebber is niet de goedkoopste hobby die er bestaat. De goedkoopste flessen kosten je al snel 40 euro en dan heb je nog niet eens the serious stuff. Daarom genieten de meeste whiskyliefhebbers van hun kostelijke drankje. Wij mannen hebben ook geen zin om euro’s aan whisky aan te schaffen. Dat zagen we ook een tijdje terug toen we nog stinkende pubers waren. Even naar de kelder om wat drank te vatten uit je ouders opslag. Hoeft niet meer, je kunt nu naar de Aldi rennen.

Happy Hour Drinking GIF - Find & Share on GIPHY

Kop en schouders

Het is alweer voor de tweede keer op rij dat de Aldi zich mag noemen tot de beste whisky’s ter wereld. Vorig jaar wonnen ze ook al. In een wedstrijd waar kenners, journalisten, bartenders en whiskymeesters blind moesten proeven, kwam meerdere malen het drankje van de Lidl bovenaan te staan. De winnende titels zijn Aldi’s Highland Black Scotch Whisky (£12.99/$17.35) en Islay Single Malt Scotch Whisky (£17.49/$23.37). Hatseflats, dat zijn pas koopjes.

Well Done Good Job GIF - Find & Share on GIPHY

Gins

Ook de gins gaan over te toonbank als warme flesjes drank. Met home-made gins hebben ze hun eigen lijn opgezet. Ook deze gaan hard. Die zijn trouwens ook spotgoedkoop. De vraag is natuurlijk hoe ze dat in godsnaam fixen. Een whisky op de markt zetten is niet goedkoop. Maakt ook niks, wij zijn namelijk al onderweg naar de Aldi.

Reageer op artikel:
De whisky’s van de Aldi zijn uitgeroepen tot de beste van 2018
Sluiten