Proost! 21 juni begint de zomer dus haal die stoffige barbecue uit je schuur, verzamel de mooiste cocktailglazen en tover je esthetische Ray Ban-bril tevoorschijn. Zodra het weer het toelaat flaneer jij als dé ultieme partyhost. Wij vertellen hoe jij legendarische vriendenborrels organiseert.
Een van de bekendste gezegdes luidt; een goed begin is het halve werk. Een advies dat vaak gegeven wordt, maar niet altijd wordt opgevolgd. Als het om barbecueën gaat, is het handig om dit advies ter harte te nemen. Vooral als jij de geschiedenisboeken in wil gaan als befaamde partyhost. Hieronder wat keuzestress verminderen adviezen.
Voordat je als een kip zonder kop je plaatselijke markt opzoekt en kilo’s steak, varkenshaasjes en kippendijen inslaat is het belangrijk om na te gaan wat je nodig hebt. Nope… we hebben nu even niet over vlees. We hebben het over gereedschap. ‘Huh, gereedschap?’ Jep. Met je eetgerei in een overheerlijk stuk vlees prikken is een ‘no-go’. Voor het gemak doen we het soms toch. Da’s jammer. Nu lopen de sappen uit het rundlapje en wordt het droog. Dat wil je voorkomen. Koop daarom van tevoren een vleestang. Daarmee blijven de sappen in die heerlijke steak bewaard. Je maten zullen ervan smullen. Als je daarbij ook een leren schort koopt dan barbecue je niet alleen als een masterchef, dan zie je er ook als een uit; win-win.
Dit is een makkelijke. Als jij de eerstvolgende keer voor de barbecueschappen staat dan hoef jij je slechts één ding af te vragen: “gebruik ik vandaag een barbecuekap?”. Als het antwoord daarop “nee” is, dan koop je houtskool. Briketten worden voornamelijk gebruikt bij slowcooking. En bij deze methode gebruik je de kap.
Da’s fijn. De boodschappen zijn gedaan. Nog een paar uur en je vrienden komen over de vloer. De koelkast is gevuld met frisdrank, bier, salades en tapenade. Waar laat jij het vlees? Zoals je al kan raden leg je het niet in de zon. Tenzij je iedereen buikpijn wil bezorgen. Maar leg het ook niet in de koelkast. Als het vlees koud is, is het moeilijk te garen. Bewaar het dus op kamertemperatuur, bijvoorbeeld op de aanrecht in de schaduw. Zo voorkom je dat je straks de buitenkant van je saté verbrandt, terwijl de binnenkant rauw is. Je wil natuurlijk niet als een newb overkomen.
Nu alle voorbereidingen zijn verricht en jij aan de slag kan als barbecue grootmeester, is het tijd voor alcohol. We weten dat de zomertemperaturen in Nederland vaak niet heel denderend zijn. Echter mag dat de pret niet bederven. Om je toch een zomers gevoel te geven hebben wij twee heerlijke cocktailrecepten uit het tropische Mexico verzameld. Dat wordt genieten.
Natuurlijk wil jij je vrienden imponeren met de drankjes die jij hen gaat serveren. Ondanks dat dit brouwseltje er als kunst uitziet, hoef jij nul ervaring te hebben als bartender. Hiervoor heb je slechts vijf ingrediënten nodig.
Benodigdheden:
Handjevol ijsblokjes
50ml tequila naar keuze
100ml (verse) sinaasappelsap
5ml grenadine limonade
Schijfje sinaasappel
Uitvoering:
Stap 1: Vul je cocktailglazen met ijs
Stap 2: Voeg de tequila toe
Stap 3: Voeg sinaasappelsap toe
Stap 4: Voeg grenadine limonade toe
Stap 5: Hang het schijfje sinaasappel aan het glas
Stap 6: Geniet!
Hoewel de naam van deze overheerlijke cocktail (Mexicaans voor: ‘De duivel’) je de stuipen op het lijf jaagt, lijkt het bij elke slok alsof een engeltje over je tong piest. Dit drankje is een geschenk uit de hemel.
Benodigdheden:
Handje ijsblokjes
150ml crème de cassis
40ml tequila naar keuze
1 fles ginger Beer
20ml limoensap
Schijfje limoen
Uitvoering:
Stap 1: Vul je cocktailglas met ijsblokjes
Stap 2: Voeg de tequila toe
Stap 3: Voeg de crème de cassis toe
Stap 4: Voeg de ginger beer toe
Stap 5: Hang het schijfje limoen toe
Stap 6: Geniet!
Easy, peasy, lemon squeezy, Dankzij deze tips en heerlijke cocktails word jij door je maten bekroond als opperheer van de borrels. Thank us later!