Deze heerlijke zomerse cocktails moet jij proberen

07 jun 2022, 8:00 Entertainment
cocktails

Proost! 21 juni begint de zomer dus haal die stoffige barbecue uit je schuur, verzamel de mooiste cocktailglazen en tover je esthetische Ray Ban-bril tevoorschijn. Zodra het weer het toelaat flaneer jij als dé ultieme partyhost. Wij vertellen hoe jij legendarische vriendenborrels organiseert.

Barbeknoeien

Een van de bekendste gezegdes luidt; een goed begin is het halve werk. Een advies dat vaak gegeven wordt, maar niet altijd wordt opgevolgd. Als het om barbecueën gaat, is het handig om dit advies ter harte te nemen. Vooral als jij de geschiedenisboeken in wil gaan als befaamde partyhost. Hieronder wat keuzestress verminderen adviezen.

Dilemma 1: Prikken of flippen?

Voordat je als een kip zonder kop je plaatselijke markt opzoekt en kilo’s steak, varkenshaasjes en kippendijen inslaat is het belangrijk om na te gaan wat je nodig hebt. Nope… we hebben nu even niet over vlees. We hebben het over gereedschap. ‘Huh, gereedschap?’ Jep. Met je eetgerei in een overheerlijk stuk vlees prikken is een ‘no-go’. Voor het gemak doen we het soms toch. Da’s jammer. Nu lopen de sappen uit het rundlapje en wordt het droog. Dat wil je voorkomen. Koop daarom van tevoren een vleestang. Daarmee blijven de sappen in die heerlijke steak bewaard. Je maten zullen ervan smullen. Als je daarbij ook een leren schort koopt dan barbecue je niet alleen als een masterchef, dan zie je er ook als een uit; win-win.

Dilemma 2: Briketten of Houtskool?

Dit is een makkelijke. Als jij de eerstvolgende keer voor de barbecueschappen staat dan hoef jij je slechts één ding af te vragen: “gebruik ik vandaag een barbecuekap?”. Als het antwoord daarop “nee” is, dan koop je houtskool. Briketten worden voornamelijk gebruikt bij slowcooking. En bij deze methode gebruik je de kap.

Dilemma 3: Binnen of buiten?

Da’s fijn. De boodschappen zijn gedaan. Nog een paar uur en je vrienden komen over de vloer. De koelkast is gevuld met frisdrank, bier, salades en tapenade. Waar laat jij het vlees? Zoals je al kan raden leg je het niet in de zon. Tenzij je iedereen buikpijn wil bezorgen. Maar leg het ook niet in de koelkast. Als het vlees koud is, is het moeilijk te garen. Bewaar het dus op kamertemperatuur, bijvoorbeeld op de aanrecht in de schaduw. Zo voorkom je dat je straks de buitenkant van je saté verbrandt, terwijl de binnenkant rauw is. Je wil natuurlijk niet als een newb overkomen.

Tropische Cocktails

Nu alle voorbereidingen zijn verricht en jij aan de slag kan als barbecue grootmeester, is het tijd voor alcohol. We weten dat de zomertemperaturen in Nederland vaak niet heel denderend zijn. Echter mag dat de pret niet bederven. Om je toch een zomers gevoel te geven hebben wij twee heerlijke cocktailrecepten uit het tropische Mexico verzameld. Dat wordt genieten.

Tequila Sunrise

Natuurlijk wil jij je vrienden imponeren met de drankjes die jij hen gaat serveren. Ondanks dat dit brouwseltje er als kunst uitziet, hoef jij nul ervaring te hebben als bartender. Hiervoor heb je slechts vijf ingrediënten nodig.

Benodigdheden:

Handjevol ijsblokjes

50ml tequila naar keuze

100ml (verse) sinaasappelsap

5ml grenadine limonade

Schijfje sinaasappel

Uitvoering:

Stap 1: Vul je cocktailglazen met ijs

Stap 2: Voeg de tequila toe

Stap 3: Voeg sinaasappelsap toe

Stap 4: Voeg grenadine limonade toe

Stap 5: Hang het schijfje sinaasappel aan het glas

Stap 6: Geniet!

El Diablo

Hoewel de naam van deze overheerlijke cocktail (Mexicaans voor: ‘De duivel’) je de stuipen op het lijf jaagt, lijkt het bij elke slok alsof een engeltje over je tong piest. Dit drankje is een geschenk uit de hemel.

Benodigdheden:

Handje ijsblokjes

150ml crème de cassis

40ml tequila naar keuze

1 fles ginger Beer

20ml limoensap

Schijfje limoen

Uitvoering:

Stap 1: Vul je cocktailglas met ijsblokjes

Stap 2: Voeg de tequila toe

Stap 3: Voeg de crème de cassis toe

Stap 4: Voeg de ginger beer toe

Stap 5: Hang het schijfje limoen toe

Stap 6: Geniet!

Easy, peasy, lemon squeezy, Dankzij deze tips en heerlijke cocktails word jij door je maten bekroond als opperheer van de borrels. Thank us later!

Delen met
Ook interessant