Deze 1.200 pk sterke GT-R staat nu te koop in Nederland

redactie 10 nov 2016 Machines

Wil jij de snelste Nissan GT-R van Nederland kopen? Kan! Er staat er nu eentje te koop. Gewoon, op Marktplaats. Van zichzelf is Godzilla al een van de snelste bolides op aarde, maar als je dan ook nog een getunede hebt met twee keer zoveel vermogen als de Nismo, dan rijd je helemaal in een bijzondere Japanner.

Aan de buitenkant zie je het er niet aan af. De grootste veranderingen aan deze GT-R Premium Edition zitten dan ook onder de kap. De V6 hebben ze opgewaardeerd van een 3,8 naar een 4,2 liter, de standaard turbo’s zijn vervangen door speciale hogesnelheidsfluiters van Garret.

Knallen in een Nissan GT-R

Hoe snel die precies is? Omdat ‘ie geen rolkooi en een parachute erop heeft laten zetten, is de huidige eigenaar er niet het circuit mee opgeweest. Maar ga er maar vanuit dat je met 1.000 Newtonmeter aan koppel word gelanceerd als een spaceshuttle richting het ISS. Wat mag dit excentrieke en zeer vermogende wagentje dan kosten? Iets meer dan een ton, want voor 120.000 euro mag je ‘m meenemen. Valt nog best mee als je nagaat dat er 55.000 kilometer op de teller staat, waarvan slechts 7.500 met de enorme lijst aan aanpassingen. Hier kun je alles rustig nalezen, of een bod uitbrengen natuurlijk.

Reageer op artikel:
Deze 1.200 pk sterke GT-R staat nu te koop in Nederland
Sluiten