57 kilo wegende Demetrious Johnson schrijft geschiedenis in de UFC

Redactie 9 okt 2017 Entertainment

Genoeg gepraat over Mayweather, McGregor en de Diaz broers.  Volgens UFC president Dana White is Demetrious ‘The Mighty Mouse’ Johnson de beste UFC vechter aller tijden.

Johnson kan zich de eerste ‘Flyweight’ kampioen in de UFC geschiedenis noemen. De 57 kilo wegende MMA-koning verdedigde zijn titel voor de 11e keer afgelopen zaterdagnacht in een gevecht tegen Ray Borg. Hiermee overstijgt hij de overwinningenreeks (1o stuks) van middelgewicht Anderson Silva. Deze triomf kon ‘the Mighty Mouse’ in de 5e ronde aan zijn CV toevoegen.

De MMA-vechter schreef geschiedenis in het gevecht tegen Ray Borg door een “Armbar” te zetten waar je u tegen zegt. UFC president White liet in een persconferentie weten dat deze zet van Johnson de állergrootste onderwerping is die ooit in de Octagon heeft plaatsgevonden. Hij prees daarbij zowel Johnson als Borg voor hun samenspel in een moment dat nog decennia lang kenmerkend zal zijn voor UFC geschiedenis. Hij mag met zijn 160 cm dan misschien nog kleiner zijn dan je vriendin, uit deze greep kom ook jij niet!

Foto: YouTube

Reageer op artikel:
57 kilo wegende Demetrious Johnson schrijft geschiedenis in de UFC
Sluiten