Seks met de ex van je maat: oké of niet oké?

Redactie 9 okt 2017 Entertainment

Als jij geen complete sociopaat bent, zal er vast en zeker wel een greintje van twijfel bij je opkomen wanneer de ex van jouw maat wel érg gezellig jouw kant op kijkt. Maar wanneer is het nou oké om dit vriendenverraad te begaan en wanneer niet?   

Als we heel eerlijk zijn is het natuurlijk nooit hélemaal oké om met de ex van je maat aan de haal te gaan. Als je dan toch besluit dat kleine moralistische stemmetje te negeren, ga dan wel eerst de volgende dingen na.

1. De relatie is helemaal over
Dus, hoor je jouw maat nog vaak haar naam noemen? Red flag bro, dan zitten daar nog te veel gevoelens en moeten er met een noodgang een heleboel alarmbellen gaan rinkelen. Ook belangrijk, of zíj ook klaar met hem is en dit niet puur een wraakactie is. Vrouwen kunnen kwaadaardige wezens zijn, wees scherp jongen.

2. One night stand of meer
Is dit een dronken een-keer-en-nooit-meer gevalletje? Spreek jezelf dan even hard toe. Een breuk in je vriendschap is die bezopen poging-tot-seks-sessie waarvan je de volgende dag toch niks meer herinnert écht niet waard. Heb je nou stom, maar onbewust, échte gevoelens ontwikkeld voor het ex-liefje van je maat, dan heeft deze gevoelens onderdrukken waarschijnlijk alleen maar een averechtse werking. Maak het dan gewoon bespreekbaar met je maat, wel vóórdat je actie onderneemt met zijn ex. Let op: Dit is de enige juiste volgorde.

3. Karma
Besluit je nou deze ongeschreven regel tussen vrienden te overtreden? Ga dan ook niet piepen wanneer hetzelfde jou overkomt. Dit dien je dan simpelweg te accepteren.

4. Lengte van de relatie
Er zit ook wel verschil in of ze 3 minuten of 3 jaar zijn samen geweest. Als je maat en zij ooit een keer het bed hebben gedeeld en er daarna nog zo’n tig dames volgden, dan moet hij niet zo moeilijk gaan doen. Heeft hij nou een jarenlange relatie gehad met haar, dan begeef je je op glad ijs. Dan moet je haar wel écht heel erg leuk vinden.

Lang verhaal kort, als je geen diepe gevoelens hebt ontwikkeld, doe het dan gewoon niet. Ook al zegt je maat dat hij er oké mee is, het zal altijd knagen. Genoeg vissen in de zee, sla die hengel gewoon even ergens anders uit.

Tekst: Jesse de Lange
Foto: Pixabay

Esquire

Reageer op artikel:
Seks met de ex van je maat: oké of niet oké?
Sluiten