Klimmers in twee dagen twee keer ontsnapt aan de dood

Redactie 9 okt 2017 Entertainment

El Capitan is de naam van het 900 meter hoge granieten gevaar dat ook wel bekend staat als de populairste piek van Yosemite park in Californië. Bergbeklimmers komen hier graag voor een flinke portie extreme sports. Dat dit niet altijd zonder gevaren gepaard gaat, werd vorige week maar weer pijnlijk duidelijk.

“What do we say to the God of death? Not today” moeten de klimmers hebben gedacht. Maar liefst twee keer ontsnappen zij aan de dood. Peter Zabrok, de 58-jarige bergsporter en maker van de huiveringwekkende filmpjes, zei dat hij een rots-stuk van het formaat van een appartement naar beneden zag vallen. De dag daarvoor stond zijn tent nog opgeslagen op de grond waar de stukken graniet te pletter vielen.

Dit was voor hem al reden genoeg om het leven meer te gaan waarderen, nu hij zo dichtbij de dood had gestaan. Maar toen, nog geen dag nadat dit spektakel had plaatsgevonden, viel er weer een stuk rots naar beneden. Dit keer viel deze precies op de route die zij de dag ervoor beklommen hadden. Verschrikkelijk maar waar, had niet iedereen in Yosemite Park een beschermengeltje op zijn schouder die dag, één persoon overleed door dit natuurverschijnsel en een ander raakte gewond. Experts laten weten dat er na deze twee rotsvallen geen toename in gevaar is. “De bergsport komt met risico’s en de natuur kan onvoorspelbaar zijn.” Heftige shit.

Reageer op artikel:
Klimmers in twee dagen twee keer ontsnapt aan de dood
Sluiten