De Preservation Robot zorgt ervoor dat we cultureel divers blijven

redactie 17 mrt 2019 Entertainment

De wereld begint steeds meer op elkaar te lijken. Waar we vroeger allemaal van elkaar gescheiden leefden, staan we nu via het internet en snelle vliegtuigen constant met elkaar in contact. Heel mooi natuurlijk, maar het heeft ook zijn keerzijde. Daarom is de Preservation Robot gepresenteerd op technologiefestival SXSW. 

De Westerse cultuur is namelijk erg dominant. Overal ter wereld zien we Westerse ketens zoals McDonalds en Zara als paddenstoelen uit de grond schieten. Het doel van de robot is om dit proces te voorkomen. Dit heeft hij gedaan door op zoek te gaan naar de laatste inheemse culturen ter wereld. Jimmy Nelson besloot hierom foto’s van te maken wordt ervoor gezorgd dat onze kennis van deze stammen niet verloren gaat. Zoals bijvoorbeeld gebeurde met de Indianen in Amerika.

Hoe werkt de Preservation Robot?

En daarom is de preservation robot in het leven geroepen. Deze robot verspreidt namelijk de foto’s die door Jimmy Nelson zijn gemaakt op alle vrije plekjes die op het internet te vinden zijn. Via sites zoals Reddit, Imgur en Twitter belanden deze foto’s vervolgens hoog in de resultaten van zoekmachines. Op deze manier wordt het internet tegen zichzelf gebruikt en valt er niet aan te ontkomen. We zullen deze foto’s nooit vergeten als dit project succesvol wordt! Hoe het precies werkt kan je checken via deze promotievideo van het project:

 

Reageer op artikel:
De Preservation Robot zorgt ervoor dat we cultureel divers blijven
Sluiten