Het is officieel: de lekkerste limoncello komt uit Nederland

De Fransen vonden frietjes uit, maar wij maken ze lekkerder. Kaas komt uit polen, en je raadt het al, ook dat doen we beter. Buonasera, gradite qualcosa da bere? Mocht je graag een drankje willen, dan hebben we een heerlijke limoncello voor je klaarstaan, en dat vinden niet alleen wij. Voor het vierde jaar op een rij maken we hier in Nederland de lekkerste limoncello van de wereld. Ook die titel hebben we afgepakt van de uitvinders, de Italianen.

De lekkerste limoncello

De heerlijke digestief wordt gebrouwen in het zuiden van het land. Waar we bij échte Italiaanse versnaperingen denken dat kromme omaatjes die wat in hun moerstaal brabbelen onverslaanbaar zijn, bleken twee jonge kerels uit Eindhoven hier toch makkelijk overheen te gaan. Harrie en Nick gingen er dit jaar vandoor met een gouden beoordeling in de International Wine & Spirit Competition in London. Hoe ze alle nonna’s achter hun hebben gelaten? “We dachten gewoon: dit kunnen wij beter”, vertellen ze aan Omroep Brabant.

Maar liefst zes flesjes gingen er met een gouden beoordeling vandoor. Je gelooft het niet, maar alle zes zijn Nederlands. De grote winnaar van de limoncello strijd is Josephine van Biggelaar, met 96 punten ging zij er met de winst vandoor. Ook Di Cello, Thoob, Schouderklopje, Elements én het flesje van Harrie & Nick verdienden met 95 punten een gouden beoordeling. Die kun je dus ook zeker een keertje in huis halen. Afwisseling is ook wat waard.

Che Dona Luce

Het merk van Harrie & Nick heet Che Dona Luce, ons Italiaans is ook een beetje aan de stroeve kant, maar het betekent “wat licht geeft”. De flessen worden gebotteld in de lichtstad en in de fles zit ook een lampje, leuk bedacht jongens! Op vakantie in Italië raakte Harrie (blijkbaar een redelijke charmeur) aan de praat met twee lokale dames. Met zijn vlotte babbel wist hij hen het recept afhandig te maken. Hiermee zijn ze eenmaal thuis aan de slag gegaan en de rest is geschiedenis. We denken zelf aan een toertje langs alle limo-hotspots. Wie wil er chauffeur spelen?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dé Limoncello die LICHT geeft | 🍋💡 (@limoncello.che.dona.luce)

 

Reageer op artikel:
Het is officieel: de lekkerste limoncello komt uit Nederland
Sluiten