De Devel Sixteen is een blitse straaljager onder de automobielen

redactie 7 Sep 2019 Machines

Toen het automerk Devel de eerste plannen van deze compleet bizarre wagen naar buiten bracht was de vraag of ze dit project gingen doorzetten. Onderhand is er een filmpje geplaatst waar de wagen al rijdend te bewonderen is. Op een lage snelheid jammer genoeg, maar bij het geluid wat dan al losbarst kan je je een beetje voorstellen tot welke praktijken dit apparaat toe instaat is.

12,3-liter quad turbo V16-moter

De achterkant heeft een grote gelijkenis met die van een straaljager, en dat is niet voor niets. Deze jet op wielen heeft een bijna ongelofelijke 5000 pk. Onder de kap zit een 12,3-liter quad turbo V16-moter, een hele mond vol, maar waar het hart vol van is stroomt de mond van over.

Gas

Deze raketauto is al sinds 2013 in ontwikkeling. Daarna bleef het een erg lange periode stil rondom de machine van de oliesjeiks in Dubai. We blijven daarin ook nog met verdere onzekerheid, want wanneer de Sixteen’s gelimiteerde productie van start kan gaan blijft nog uit. Helaas is er nog geen beeldmateriaal van het monster op volle toeren, maar dat is zeker iets om naar uit te kijken. Hopelijk hoeven we daar dan niet jarenlang op wachten. Wat een monster!

View this post on Instagram

Devel Sixteen passing by in low speed #devel_sixteen #develsixteen #devel16 #v16 #5000hp #5007hp #devel_sixty #develsixty #devel60 #devel #beyondextreme

A post shared by Devel Sixteen – Devel Sixty (@devel_sixteen) on

 

Reageer op artikel:
De Devel Sixteen is een blitse straaljager onder de automobielen
Sluiten