Het kleurrijke debuut van Daniel Lee bij Burberry

Vorig jaar kwam het nieuws naar buiten dat Daniel Lee de nieuwe hoofdontwerper van Burberry zou gaan worden. Volgens de planning zou hij zijn debuutcollectie voor het Britse modehuis presenteren tijdens London Fashion Week herfst/winter 2023. Nu is het eindelijk zover.

Daniel Lee

Lee verliet het Italiaanse Bottega Veneta in november 2021. De Britse ontwerper was daar vooral met accessoires erg succesvol. Toch koos hij ervoor om te vertrekken. In september 2022 kwam uiteindelijk het nieuws naar buiten dat Lee de nieuwe creative director van Burberry zou gaan worden.

Lee zei destijds: “Ik ben vereerd om bij Burberry aan de slag te gaan als Chief Creative Officer. Samen met het team zullen we het spannende volgende hoofdstuk schrijven voor dit legendarische Britse luxemerk.”

Door zijn succes bij Bottega Veneta lag de lat hoog voor de Britse ontwerper. Alle ogen waren daarom gericht op zijn langverwachte debuutshow bij Burberry, die ook gelijk de afsluiter van de London Fashion Week was. In december vertelde de ontwerper aan Vogue Runway dat Britse esthetiek centraal staat in de strategie van het merk, met onder meer de ruit en het oorspronkelijke logo met de ridder.

Burberry-ruiten

De iconische Burberry-ruiten kunnen natuurlijk niet ontbreken in de herfst/winter 2023-collectie. De beroemde ruit was wel totaal anders dan we gewend zijn van het Burberry, zo werden ze gepresenteerd in duidelijk aanwezige kleuren zoals paars en knalgeel. Het ridderlogo, oorspronkelijk uit 1901, kreeg een prominente plek binnen de collectie en werd aangebracht als print op oversized jurken en jassen. Ook de schoenen trokken de aandacht, en dan met name de oversized rubberen regenlaarzen, die naast de sneakers stonden.

De debuutcollectie van Lee is dus niet wat we de afgelopen jaren van Burberry hebben gezien. Dit is een collectie vol kleur die het Britse modehuis naar een modern tijdperk brengt, maar daarbij niet de roots vergeet.

Benieuwd naar de volledige show? Check ‘m hieronder:

 

 

Reageer op artikel:
Het kleurrijke debuut van Daniel Lee bij Burberry
Sluiten