Oscar winnende regisseur Danny Boyle gaat nieuwe James Bond film maken

Redactie 24 feb 2018 Entertainment

Hij is een strak in pak geklede superspion. Hoppend van Aston Martin naar boot naar helikopter. Lurkend aan een wodka martini, shaken not stirred, terwijl hij tegelijkertijd het lekkerste model van het feest weet te veroveren. Niet te vergeten dat het pad achter hem bezaaid is met vermoorde bad-guys. Er was nog nooit een killer met zoveel style als de legendarische spion 007 ofwel Bond, James Bond. Deze uber gentleman kan alles en komt met alles weg.

Natuurlijk zijn we al enige jaren blij met het optreden van Daniel Craiq als de Britse super spion. Hij wist het hele beeld, dat over vijftig jaar was opgebouwd, om te buigen naar de Bond met meer muscle en power die we nu kennen. Met Casino Royale leerden we een James Bond versie kennen die echter aanvoelde, eentje die realistischer was. Het succes zette zich voort, ook in de cijfers. Op het wat mindere Quintum of Solace na, waren alle Bond films met Daniel Craiq een regelrechte hit. Logisch dat de studio zo hard geknokt heeft om nog een Bond film met Daniel te maken, tot groot plezier van ieder heeft deze een poosje geleden bekendgemaakt weer 007 te spelen in de komende film.

Regisseur nieuwe 007 film

Nu kunnen we natuurlijk een killer acteur met een boel ervaring hebben, zonder een goede regisseur valt het gehele project in honderd duizend stukjes. Voor de James Bond films zijn we de afgelopen jaren behoorlijk verwend. Skyfall en Spectre werden beiden geregisseerd door Sam Mendes, deze ontving voorheen een Oscar voor beste regisseur met American Beauty uit 1999. Zijn Bond films waren twee (vooral Skyfall) hele goede films. Nu heeft hij helaas aangeven geen 007 films meer te zullen gaan maken.

Dat schept de kans voor een nieuw iemand om dat gat op te vullen. We nemen natuurlijk alleen genoegen met het topje van de ijsberg. Die leek er aan te komen met Christopher Nolan (Inception, The Dark Knight, Dunkirk), Nolan is waarschijnlijk de meest gewilde en beste regisseur van het moment. Helaas voor ons heeft Christopher het aanbod afgeslagen. Maar niet getreurd! Een andere topper is gevraagd, namelijk in de vorm van regisseur Danny Boyle. Danny kreeg in 2008 een Oscar voor beste film en regisseur met de film Slumdog Millionaire. Bedank de goden want man man man, dat is top-notch.

Favoriet

Danny Boyle ken je onder andere ook nog van 127 Hours met James Franco waar hij ook een Oscar nominatie voor kreeg. Boyle is al langere periode geïnteresseerd om een Bond film te maken. Momenteel is hij nog gestrikt voor een ander project maar daar worden slechts kleine tot geen vorderingen in gemaakt. Danny is de favoriete kandidaat om de nieuwe film ‘Bond 25’ op zich te gaan nemen, de kans is zeer aanwezig. Fingers crossed.

Mocht alles nu eindelijk stappen gaan maken en Boyle gestrikt worden voor de director positie, dan zal de nieuwe 007 film november 2019 verschijnen in de bioscoop. Dat het maar snel zover mag zijn.

Foto: flickr.com

Reageer op artikel:
Oscar winnende regisseur Danny Boyle gaat nieuwe James Bond film maken
Sluiten