De nieuwe ZR1 is de snelste Corvette aller tijden

Redactie 14 nov 2017 Machines

Als je serieuze snelheid van Amerikaanse komaf onder je kont wil hebben, dan moet je bij Corvette zijn. De nieuwe ZR1 is de dikste Vette ooit! ‘The King is returning, stronger than ever.’

Ze komen dan ook met een gruwelijk beest van een auto aanzetten. Onder de motorkap ligt een 6,2 liter V8 met een huge ass supercharger die zorgt voor een vermogen van 755 pk en 969 Newtonmeter aan koppel. Die kan je bedienen via een handgeschakelde zevenbak (leuker) of je moet wat meer betalen en hij wordt geleverd met een achttrapsautomaat (chiller).

De prestaties zijn dan ook om over naar huis te schrijven. Maar eer de brief onderweg is, ben jij al thuis. Het is nog gissen naar de 0-100 tijd, reken ergens op of onder de 3,0 seconden, maar de topsnelheid is in elk geval hoger dan 336 km/u.

Die snelheid wordt mede behaald door de vernuftige aerodynamica. De spoiler moet je voor lief nemen, maar daardoor zit je wel stevig aan het asfalt geplakt. Standaard zit het Low Wing-pakketje erop geschroefd, die is speciaal ontworpen voor de bizar hoge topsnelheid. Verder kun je als optie nog het ZTK Performance Package aanschaffen voor extra royale downforce. Dit is het Amerikaanse antwoord op de Lamborghini Huracán Performante. Jij mag kiezen.

Foto’s: Corvette

Reageer op artikel:
De nieuwe ZR1 is de snelste Corvette aller tijden
Sluiten