De mooiste beelden uit de mooiste films: Oscars Cinematography 1927 tot nu

Het is de grootste prijs de je kan behalen binnen de filmindustrie. Elke regisseur, scriptschrijver, acteur droomt ervan. Vanavond is het dan eindelijk zover, dan zal bekend worden wie door The Academy een gouden beeldje toegewezen krijgt. We hebben het natuurlijk over de felbegeerde Oscars.

Natuurlijk is de Oscar voor “Beste film” het meest begeerd. Maar de meest kunstzinnig Oscar, en misschien ook wel de mooiste, is die voor Best Cinematography.

Cinematography betekent letterlijk licht. Het heeft te maken met al het camerawerk, dus de camera-shots, de hoeken, de bewegingen, de filters, het licht, de compositie etc. Het heeft niks te maken met geluid, dialoog, editing of special effects slechts het beeld dat we daadwerkelijk zien. Film in zijn puurste vorm, kunst.

In de volgende video zien we alle winnaars voor Best Cinematograhpy van 1929 tot 2017. Daarna krijgen we ook nog de genomineerden voor de komende Oscars te zien. Deze video is prachtig gemaakt met de mooiste beelden uit de beste films. Een schouwspel dat je als filmliefhebber gezien moet hebben.

Foto: screenshot YouTube

Reageer op artikel:
De mooiste beelden uit de mooiste films: Oscars Cinematography 1927 tot nu
Sluiten