Chateau Amsterdam: het eerste Urban Wine Tasting restaurant van Nederland

Wie houdt er nou niet van lekkere wijnen, fantastisch eten en een mooie locatie om te dineren? Wij geven bij deze onze volgende restauranttip: Chateau Amsterdam. Deze unieke locatie is een Urban Winery in Amsterdam-Noord. Ze produceren alle wijnen zelf met druiven van boeren uit heel Europa. Dat is te proeven en te zien. Tijdens je smaakvolle ervaring kijk je namelijk recht tegen de wijnmakerij aan.

Voor Chateau Amsterdam  moet je dus het pondje over ’t IJ pakken en anders brengt de Noord-Zuid lijn je wel in de goede richting. Het prachtige gebouw was vroeger een oude veeslachterij, maar laat dat niet je eetlust bederven. Ze hebben de slachterij gestript, geschilderd en verbouwd tot een stukje culinair genieten. De oude koelcellen zijn omgetoverd tot wijnkluizen en de oude vee-opslag is getransformeerd tot een open keuken.

Chateau Amsterdam

Bij het Chateau willen ze een toegankelijke plek creëren waar mensen zowel kunnen dineren als lekker kunnen borrelen aan de bar. Dus zijn de prijzen ook prima te doen, reken op 12 a 24 euro voor een gerecht. Aan de noordkant van het restaurant staan hoge tafels met zes glazen per persoon. Dit wordt Het Proeflokaal genoemd. Hier kan je een heerlijke Urban Wine Tasting ervaren, met bijpassende hapjes van de chef.

Aan de zuidkant van het restaurant staan tafels waar je kan romantisch kan dineren met z’n tweeën of met een grote groep uit eten kan. Hier kan je zoals Chateau het zegt “het leven vieren”. Het moderne Italiaanse menu van Chef Joey en de zelfgemaakte wijn doen de rest.

Menu

Wij waren uitgenodigd door het Chateau om te komen smullen van een borrel en het smaakmakende menu. We kunnen je wel gaan vertellen hoe lekker het was, maar je kan het beter zelf ervaren. Wij hebben in ieder geval mogen genieten van een vijfgangendiner. Verschillende gerechten van de kaart werden geserveerd met toepasselijke wijnen.  Wij begonnen de avond met gegrilde ossenhart met citroenbonen. De vlees & vis combinatie is heerlijk, want naast het ossenhart wordt er inktvisinkt met gefrituurde polenta geserveerd. Na een toepasselijk witte wijn en wat culinaire gesprekken volgen er nog een paar gangen met Chateau haar eigen wijnen.

Onze favorieten

Onze favorieten? De gnocchi met spinazie salieboter en walnoten is verrukkelijk, smaaksensatie gegarandeerd. Ook de pappardelle met langzaam gegaarde runderschenkelragout en saffraan boter mag er zijn: engeltje op je mondpis-werk. Tot slot moeten we ook zeker de bieslookfilet van de grill met bloemkool en ansjovis even vermelden, want we konden ons nog net bedwingen om gewoon het bord als een golden retriever helemaal schoon te likken. Samen met het konijnenvlees vormde dat het hoofdgerecht van de avond. Kortom, de kwaliteit druipt van de borden af en met de wijnbeleving is dit echt de volgende stop in jouw restaurantleven. Zelf eten? Check vooral even chateau.amsterdam.

Reageer op artikel:
Chateau Amsterdam: het eerste Urban Wine Tasting restaurant van Nederland
Sluiten