Nederlandse laat de vetste bolides tot leven komen op het canvas

We voelen ons allemaal een kind in een snoepwinkel op autoshows waar de dikste bakken te zien zijn met de meest gave stroomlijnen. Automotive artist Brigitt Reuver is een meesteres in het betoveren van schilderdoeken met de meest realistische stroomlijnen. Dat is niet te overdreven.

Haar talent is niet ongemerkt gebleven, onlangs is de jonge kunstenares geïnterviewd door Gli Amici della Ferrari, het ledenblad van Ferrari Club Nederland. Het zwarte paardje waar we allemaal zo’n fan van zijn. In het artikel van de Ferrarigoeroes kun je alles over haar werkwijze lezen.

FHM Brigitte Reuver

Waarom Brigitt zo’n passie voor auto’s kan ze zelf het best onder woorden brengen:

Auto’s zijn fantastisch. Een symbool voor technologische ontwikkeling en vrijheid. Ze zijn een dankbaar onderwerp om op het witte doek vast te leggen. Stoer, snel, krachtig, indrukwekkend; ieder model heeft zijn of haar eigen verhaal. Jarenlange dromen en/of warme herinneringen, zo roept één auto voor iedereen unieke associaties op. Dat maakt schilderijen van auto’s juist zo heerlijk om bij weg te dromen.”

FHM Brigitt Reuver

Ze hebben allemaal een eigen karakter en zijn ook nog eens bloedmooi.  En wanneer ze de kans hebben om geportretteerd te worden, kunnen ze ook nog eens ontzettend goed stilstaan.”

Hieronder kun je zien hoe ze een scheurmonster als de Porsche 911 Turbo S tot leven laat komen.

Ben je na dit alles net zo onder de indruk als ons, dan kun een auto op maat door haar laten maken, check dan even haar website.

Foto’s: Brigitt Reuver

Gewoon voor hem

Reageer op artikel:
Nederlandse laat de vetste bolides tot leven komen op het canvas
Sluiten