BREAKING: Nico Rosberg stapt uit de Formule 1

redactie 2 dec 2016 Machines

Zo, komt dat opeens als donderslag bij heldere hemel. De kersverse wereldkampioen Nico Rosberg stapt per direct uit de Formule 1. Via Facebook Live maakte hij dit zojuist bekend op een persconferentie in Wenen. ‘De afgelopen 25 jaar was het mijn droom om wereldkampioen te worden in de Formule 1. Ik heb de berg beklommen, ik ben aan de top gearriveerd en nu is het klaar. Ik voel diepe dankbaarheid voor al diegenen die me op weg naar deze titel hebben gesteund en me hebben geholpen dit mogelijk te maken,’ luiden de eerste woorden van de Duitser.

‘Dit seizoen was verdomd moeilijk. Alles was ondergeschikt aan één doel: wereldkampioen worden. Dit was natuurlijk ook van grote invloed op mijn familie waar ik zielsveel van hou. Ik kan mijn vrouw Vivian niet genoeg bedanken. Ze was geweldig.’

 ‘Toen ik de laatste race in Abu Dhabi won, wist ik al dat dit wel eens mijn laatste wedstrijd kon worden. Het was mijn moeilijkste wedstrijd ooit, maar ik heb ervan genoten van het moment dat de lampen uitgingen tot het moment dat ik over de finish kwam. Maandagavond heb ik definitief besloten om ermee te stoppen.’

‘Ik zal voor altijd ontzettend trots zijn op mijn wereldtitel die ik met dit geweldige team heb gewonnen. Nu ga ik volledig genieten van het moment. Ik voel nu een enorme opluchting. Ik ben klaar voor het volgende hoofdstuk in mijn leven,’ aldus de sympathieke Duitser.

Blijft de vraag wie Nico gaat opvolgen? Wij gokken op Pascal Werhlein, uit het Mercedes Young Driver Team en nu rijdend voor Manor Racing. Wij horen jou Max denken? Nee, die zit goed bij Red Bull. Die gaat daar voorlopig niet weg.

Check hieronder de persconferentie in z’n geheel.

Reageer op artikel:
BREAKING: Nico Rosberg stapt uit de Formule 1
Sluiten