Alpina maakt met BMW Alpina B7 snelste sedan ooit

redactie 15 feb 2019 Uncategorized

De release van de vernieuwde BMW 7 serie was nou niet direct een succes te noemen. Over het algemeen waren de mensen in autoland helemaal niet te spreken over de veranderingen in het design van de bolide. Zo werd het woord ‘varkensneus’ regelmatig gebruikt. Hiermee doelen ze op de aanpassing van de iconische grille van BMW. We kunnen ze ook moeilijk ongelijk geven, want de voorkant van de wagen heeft inderdaad wat weg van de roze snuiter met de gekrulde staart. Gelukkig ging Alpina nog aan de slag met het nieuwste model van de 7-serie. Hier is de BMW Alpina B7. 

Zoals altijd weet Alpina van elke BMW die ze onder handen nemen, iets nóg vetters te maken dan het origineel. Dat is niet anders met deze versie. Zo hebben de bumpers van de B7 de kenmerkende Alpina touch gekregen. Dat maakt dat de bak iets wat agressiever overkomt. Net wat ‘ie nodig had. Tja, over het varkensneusje moeten we het dan maar niet meer hebben. Voor de rest is deze slee van bijzonder brute proportie.

Onder de kap van de BMW Alpina B7

Ja, je las het al goed in de titel. De BMW Alpina B7 is de snelste BMW 7-serie ooit gemaakt. Met een gigantisch vermogen van 608 pk en 800 Nm heeft de bolide geen moeite met een lekker sprintje. In een retesnelle 3.6 seconde passeert het wijzertje van de kilometerteller de honderd. Trap je het gas nog net effe iets langer in, zeg maar zo’n 11.9 seconde, dan schiet je al voorbij de 200 kilometer per uur. De uiteindelijke topsnelheid is een monsterlijke 330 kilometer per uur. Dus, mocht je nog eens indruk willen maken op je vrienden, dan ben je bij deze waggie aan het juiste adres. Je zult dan wel eerst je portemonnee moeten plunderen. De auto gaat op de Duitse markt voor zo’n 155.000 euro uit de showroom. Tel daar dus maar een sloot BPM bij op. Helaas zijn er nog niet zoveel foto’s verschenen op de interwebs, maar met deze twee plaatjes kunnen we opzich wel uit de voeten.

BMW Alpina B7
Foto: Alpina Automobiles
BMW Alpina B7
Foto: Alpina Automobiles

 

Reageer op artikel:
Alpina maakt met BMW Alpina B7 snelste sedan ooit
Sluiten