Nieuwe Hennessey Venom F5 gaat minimaal 483 kilometer per uur halen

redactie 5 Feb 2019 Machines

Autofabrikant Hennessey Performance heeft heel wat waar te maken met de belofte dat hun nieuwe auto, de Hennessey Venom F5, de snelste productieauto ooit moet worden. Hij moet namelijk de magische grens van 300 mijl per uur doorbreken. Voor degenen die dat niet zoveel zegt. Dat is zo’n 483 kilometer per uur. Dat zal dit beest de snelste productieauto ooit gaat maken. Het is te hopen dat deze auto met goede remmen komt. Of een parachute.

In juni kunnen we de eerste prototypes verwachten en volgend jaar dan de uiteindelijke versie van de bak. Deze vierwieler krijgt brute kracht, met een hoofdletter B. Je verklaart de fabrikant bijna voor gek dat ze er maar liefst 1622 pk’s instoppen. Is dat wel nodig? Natuurlijk! Want ze willen het record niet alleen verbreken. Ze willen het verpletteren. Op zich moet dat wel gaan lukken. Het oude record staat namelijk op 457 kilometer per uur. Gereden door de Koenigsegg Agera RS.

NOG SNELLER!?

In een gesprek met Top Gear vertelt de eigenaar van Hennessey, John Hennessey, dat die 483 kilometer per uur het ‘vertrekpunt’ is. ‘Uiteindelijk zullen het de banden en de plaats waar we met de Hennessy Venom F5 gaan rijden zijn die als beperkende factoren optreden’. Ehh John, gaat verder alles goed met je?

Dat Hennessy hun woorden waar gaan maken hoeven we niet aan te twijfelen, want eerder leverden ze al recordbrekende bolides in de vorm van Venom GT, die het record voor snelste cabrio ter wereld afpakte van de Bugatti Chiron. Daarom twijfelen we dan ook geen seconde aan de woorden van die maffe ome John. Het Guiness Book of Records kan alvast gebeld worden.

Reageer op artikel:
Nieuwe Hennessey Venom F5 gaat minimaal 483 kilometer per uur halen
Sluiten