We stomen keihard verder met de Smokey Sessions. In aflevering vier gaat hoofdredacteur Chris Riemens barbecuen met een heel bijzondere gast. Hij is de meest succesvolle scheids die Nederland ooit heeft voortgebracht en floot de grootste wedstrijden op aarde, waaronder de EK-finale en de Champions League finale. Maak je klaar voor mooie verhalen van Björn Kuipers!
Na eerder een gerookt visje met Victoria Koblenko , een zalmmoot met Sticks en kippendij met Tony Junior soldaat te hebben gemaakt, is het nu eindelijk tijd voor steak. Dat mag natuurlijk niet ontbreken op een BBQ sessie. Op de Weber SmokeFire ( de badass bbq die je nu trouwens kan winnen op de Instagram van FHM ) gaan Björn en Chris onder de bezielende leiding van Smoke Master Bram een steak chimichurri maken, met een gerookt eitje on the side. Ondertussen is er ruimte voor prachtige verhalen van eerste hand over het internationale topvoetbal.
Afgelopen zomer zette de man in het zwart een punt achter zijn loopbaan. Maar toch bracht een moment hem aan het twijfelen, zo vertelt hij aan Chris. “Ik heb ergens nog getwijfeld om door te gaan tot aan het WK in Qatar. Dat was na de EK-finale. Ik ging nog heel even naar het veld om te kijken naar een leeg Wembley. Onderweg kwam ik Gianni Infantino tegen, de president van de FIFA. We hadden een gesprek en hij bracht mij heel even aan het twijfelen om toch nog door te gaan.”
Hij ging door en kijkt terug op een fantastische carrière. Ook zijn grootste fout komt ter sprake, waar hij resoluut antwoord op geeft: “Grootste fout uit mijn carrière was de rode kaart van Zlatan Ibrahimovic, 31eminuut, Chelsea – Paris Saint Germain. Dat was te zwaar bestraft, en er was geen VAR. Wij waren toen overtuigd van de juiste beslissing, maar als je de beelden ziet dan denk je oei, oei, oei. Dat was beter om hem een gele kaart te geven.”
Ook de ex-toparbiter gevraagd naar de meest opmerkelijke voetballer in het veld. “Mark van Bommel zei allerlei rare dingen in het veld: ‘Goed gezien Bjorn!’, ‘Dat was een hoekschop hè’, ‘Goed gezien net, scheids’, ‘Zeg, kun je een beetje aan de kant gaan? Je loopt in de weg’. ‘Ga maar een beetje achter mij staan, dan heb ik meer ruimte’, ‘Zorg wel dat je in een goede positie bent hé?’ Allemaal dat soort opmerkingen. Hij was continu met de scheids bezig.”
Bekijk de aflevering van Smokey Sessions met Björn Kuipers nu hieronder! Voor meer info over de Weber SmokeFire en alle verrukkelijke recepten, check de website van Weber .