Bacardí Gran Reserva Diez is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland

Redactie 11 Oct 2019 Entertainment

Zo jongens, zijn we al dorstig voor het weekend? Dat komt goed uit, want laat de nieuwe Bacardí Gran Reserva Diez nou net zijn uitgekomen in Nederland. Dit zijn de betere rums.

Rum populair

Hoe gaat het eigenlijk met de rum? We vroegen het aan Mister Cocktail, Albert van Beeck Calkoen: “Rum staat al enkele jaren te trappelen om ontdekt te worden. De liefhebber is al een tijdje fan: spannende rijpingen die je drinkt als een geweldige single malt. Daarnaast zijn mixen met rum steeds bekender aan het worden. Denk aan de Dark & Stormy.” De drankexpert vertelt verder. “Rum is de meest diverse categorie van alle dranken. Er bestaan hele lichte rums die perfect zijn om mee te mixen. Die moet je ook echt niet puur drinken, daar zijn ze gewoon niet voor gemaakt. Daarnaast heb je rums die juist wel gemaakt zijn om puur te drinken. Die fietsen soms rondjes om single malt whisky. In deze rums kun je smaken vinden die je nergens anders proeft. Het zijn wel echt twee verschillende soorten rum, die je niet met elkaar mag vergelijken.”

10 jaar

In de donkere categorie rums valt de Gran Reserva Diez. Afgelopen week vertelden we al over de nieuwe trots van de Puerto Ricaanse rumkoningen, toen we een glas mochten proeven samen met master blender Juan Piñera. Dat was een bijzondere ervaring. We snappen dat je van dit stukje leesvoer zin hebt gekregen om een avondje goed door te zakken. Nou, we hebben goed nieuws voor je vriend, want de Gran Reserva Diez is vanaf nu in Nederland verkrijgbaar. De Diez is een donkere rum die minimaal 10 jaar onder de Caribische zon heeft liggen bakken. In de rum komen smaken als banaan, peer, tropische meloen naar voren, smooth afgetopt doordat ‘ie in houtskool wordt gefilterd. Yep, dit zijn de kwaliteitsflessen. Drink ‘m puur of on the rocks en je hebt in elk geval één ingrediënt in huis voor een topavond.

Bacardi Gran Reserva Diez

Verzameling

Het enige wat je verder nog hoeft te doen is je vrienden op te trommelen, de pokerset neer te leggen en een paar Cubaanse jongens op de kop te tikken. De Diez is de nieuwste aanwinst van Bacardí in de premium rumcollectie, want eerder werden de Cuatro (2018) en de Ocho (1995) al gelanceerd. De Diez maakt je rum-verzameling weer compleet. Must have voor de liefhebber!

De Bacardí Diez is nu verkrijgbaar in de slijterij, je favoriete horecazaak of gewoon via bol.com. Meer info over de Diez of voor verfijnde cocktailrecepten check je op bacardi.com. Lees hier ons interview met master blender Juan Piñera.

 

In samenwerking met Bacardí

Reageer op artikel:
Bacardí Gran Reserva Diez is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland
Sluiten