ABT pakt ook Audi RS4 en het resultaat is extreem bruut

Redactie 3 mrt 2018 Machines

Dat je de tuners van ABT om een boodschap kan sturen, was al bekend. Eerder namen ze de RS6 en de RS5 onder handen, resulterend in een paar godsgruwelijk lekkere bolides. Dit keer is het de beurt aan de RS4, die ze omdopen in de RS4-R.

Zwarte velgen, een vette grijze kleur en een viertal grote uitlaten die ongetwijfeld een dik geluid produceren. Yep, wij zijn deze Duitser helemaal zitten. Zoals altijd wordt er ook onder de kap het nodige aan gesleuteld. Jij wilt pk’s horen? 530 stuks! En 690 Newtonmeter. Precies hetzelfde als in de Audi RS5-R.

Met dat vermogen ben je in staat om in 3,8 seconden naar de 100 km/u te accelereren en het feestje houdt op bij 280 km/u. Om het gewicht te besparen is flink wat carbonfiber toegevoegd. Het zal je niet verrassen dat je flink in de buidel mag tasten, want voor 114.000 euro rijdt ‘ie uit de garage. Komt nog wel BPM en BTW bij. Plunderen maar die rekening. Mocht je al een RS4 Avant voor de deur hebben staan dan daalt het kostenplaatje aanzienlijk, want dan ben je voor 30k wel klaar. Wij vinden het ’t tot op de laatste eurocent waard. De knetters, wat een lekkere auto.

Audi RS4-R Audi RS4-R Audi RS4-R Audi RS4-R Audi RS4-R Audi RS4-R Audi RS4-R Audi RS4-R Audi RS4-R Audi RS4-R

Foto’s: ABT

Hartvoorauto's.nl

Reageer op artikel:
ABT pakt ook Audi RS4 en het resultaat is extreem bruut
Sluiten