Arjen Robben hangt voetbalschoenen aan de wilgen

redactie 4 Jul 2019 Entertainment

Het heeft een tijdje geduurd voordat Arjen Robben een besluit had gemaakt, maar nu maakt hij toch bekend een einde te maken aan zijn actieve voetballoopbaan. De buitenspeler loopt deze zomer uit zijn contract bij Bayern München en besluit niet verder te gaan bij een andere club.

Dat er na tien jaar een einde kwam aan zijn periode bij Bayern München was al bekend, maar dat hij definitief stopt weten we nu pas. Veel voetballiefhebbers hadden wellicht nog de hoop hem in de Eredivisie te zien schitteren, maar dat gaat helaas niet gebeuren.

Dan moeten we maar genieten van de prachtige carrière die hij gehad heeft, die zonder zijn vele blessures misschien wel nog imposanter geweest zou zijn. Zo speelde hij voor FC Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid en als laatste dus Bayern München waar hij in 2013 nog de Champions League mee won. Daarnaast was hij van onschatbare waarde voor het Nederlands elftal en had hij Oranje zelfs bijna de wereldtitel opgeleverd. Laten we het daar maar niet meer over hebben en genieten van een paar hoogtepunten uit zijn carrière.

Grote vier

Samen met Wesley Sneijder, Robin van Persie en Rafeal van der Vaart vormde Arjen Robben de Grote Vier van Oranje. Van Persie en Van der Vaart zijn al definitief gestopt en daar sluit Robben zich dus bij aan. Alleen Sneijder heeft nog geen afscheid genomen als voetballer en is inmiddels op zoek naar een nieuwe club.

Reageer op artikel:
Arjen Robben hangt voetbalschoenen aan de wilgen
Sluiten