Archeologen vinden 1.800 jaar oude muurtekening van een penis

redactie 5 mrt 2019 Entertainment

In Engeland hebben archeologen een eeuwenoud snijwerk gevonden. Niet zomaar een snijwerk, maar eentje van een zogeheten fallus. Dat is Latijns voor een lul inderdaad.  Normaal gesproken is het klote als iemand zoiets op je muur schraapt en voor ons klinkt het misschien als een lullige ontdekking, maar de Engelse wetenschappers vinden het helemaal top.

De muurtekening is gevonden in door archeologen van de Newcastle Universiteit in Engeland. De 1.800 jaar oude schlong, werd ontdekt in de buurt van Hadrian’s Wall, in het plaatsje Cumbria, in Engeland. Het vermoeden van de oudheidkundige bollebozen van de uni is dat de afbeelding afkomstig is van Romeinse soldaten. Hij zou ongeveer zo’n 207 jaar na Christus gemaakt zijn.

Archeologen
Foto: Historic England Historic England

Happy Hour

Het symbool van de dollo, betekent voor de Romeinen blijkbaar ‘geluk’. Al weten we niet waarom ze er dan zo gelukkig van worden. Tijdens de vondst hebben de Ross Gellar’s van Newcastle ook enkele andere graveringen ontdekt. Ze denken ze dat het snijwerken zijn van Apro en Maximo. De adviseurs van het Romeinse rijk in 207 voor je zus. Als we het dan toch over kloten hebben.

klimmers archeologen
Foto: Historic England Historic England

Archeologen de berg op

Om tot in detail de omgeving te kunnen scannen, opzoek naar meer, gaan de Engelsen er vol tegenaan. Ze willen namelijk samenwerken met bergbeklimmers, om zo alle plekken te analyseren.  Aangezien de omgeving nogal gevoelig is, kunnen ze alleen met de nieuwste technologie alle bevindingen vastpakken. uhm.. vastleggen. Alle ontdekkingen zullen digitaal en in 3D nagemaakt worden op SketchFab. Omdat de vindplek zo fragiel is, moeten ze snel te werk gaan. Naar verwachting zullen ze aan het eind van dit jaar klaar zijn.

Reageer op artikel:
Archeologen vinden 1.800 jaar oude muurtekening van een penis
Sluiten