3.000 jaar oud faraobeeld opgegraven in Egypte

Redactie 13 mrt 2017 Entertainment

Als je van geschiedenis houdt dan zit je in Egypte helemaal goed. Zeker als archeoloog is het land de hemel op aarde. Als je daar in de grond gaat graven vind je nog wel eens wat. Egyptische en Duitse archeologen troffen afgelopen weekend een schat van jewelste aan.

In het grondwater van een krottenwijk in hoofdstad Caïro werden delen van een huge ass standbeeld van Farao Ramses II gevonden. Ramses II is een van de grootste leiders uit de geschiedenis van de mensheid. Tussen 1290 en 1224 voor Christus leidde hij het land. Dankzij veldtochten door Middden-Oosten en Afrika wist hij het land fors uit te breiden. Aardige baas dus.

Niet zo vreemd dat daar een standbeeld voor werd gemaakt, wel dat ‘ie nu pas wordt gevonden. Op dit moment zijn alleen nog het hoofd en een torso teruggevonden, maar uit die informatie blijkt dat het beeld zeker acht meter hoog moet zijn geweest. Terwijl de archeologen verder gaan zoeken naar meer van het standbeeld, zullen de vondsten gerestaureerd worden en in de toekomst in een nieuw Egyptisch museum worden geplaatst.

Reageer op artikel:
3.000 jaar oud faraobeeld opgegraven in Egypte
Sluiten