Stamceltherapie geneest hiv bij twee mensen

redactie 5 mrt 2019 Entertainment

Het is iets wat eigenlijk voor onmogelijk gehouden wordt: genezen van hiv/aids. Het virus verandert je DNA en daardoor komen patiënten er nooit vanaf. Nu gloort er toch weer hoop voor de toekomst want er zijn twee mensen genezen van de ziekte.

UMC Utrecht met de primeur

Dit wordt gemeld door UMC Utrecht. Het zijn de eerste mensen sinds Timothy Ray Brown tien jaar geleden die van de ziekte genezen. De Brit en Duitser die de ziekte versloegen hadden zowel kanker als HIV. Door stamceltherapie met gebruik van een speciale donor werd dit kunstje geflikt. Deze donor heeft namelijk speciale cellen waar het Hiv-virus geen vat op kan krijgen. Er zijn nu slechts nog flarden van hiv in het genetisch materiaal van de Britse en Duitse patiënten te vinden, maar geen nieuwe virusdeeltjes waardoor ze hiv-vrij verklaard kunnen worden.

Hoe kunnen we deze ziekte verslaan?

Het YouTube-kanaal Seeker heeft in 2017 een video op YouTube gezet waarin de strijd tegen HIV/aids in beeld wordt gebracht. Hierin wordt uitgelegd wat er allemaal komt kijken als we deze ziekte willen uitroeien en hoelang het nog gaat duren. Zeker de moeite waard om te checken als je wat meer wil weten over dit onderwerp:

Reageer op artikel:
Stamceltherapie geneest hiv bij twee mensen
Sluiten