Maak kennis met de Bugatti La Voiture Noire: de duurste nieuwe auto ooit gemaakt

redactie 5 mrt 2019 Entertainment

Het is niet een merk waar we om de haverklap kennis mogen maken met een geheel nieuw modelletje. Maar, als ze het doen, dan doen ze het goed. Holy shit. Deze hypercar is alles wat je ervan verwacht én meer. Mannen, maak kennis met de Bugatti La Voiture Noire. Dat is liefde op het eerste gezicht.

De brute vierwieler komt in een redelijk gelimiteerde oplage. Er wordt er namelijk maar één van gemaakt. Mocht je die nou willen hebben, en dat wil je, dan heb je helaas dikke vette pech. De auto is al verkocht aan een Bugatti-liefhebber. Nou ja, liefhebber… Je zou het ook een obsessie kunnen noemen, aangezien deze knakker er zo’n elf miljoen euro voor heeft afgetikt. Daarmee heeft deze manier de sleutels van de duurste nieuwe auto aller tijden in handen.

De Bugatti La Voiture Noire

Je zou dit nieuwe model van Bugatti een soort eerbetoon aan de Type 57 SC Atlantic kunnen noemen. Het model uit 1936 lijkt inderdaad wel een beetje op deze schoonheid. Je moet wel een beetje je ogen dichtknijpen, maar dan zie je het wel. De Fransmannen hebben zoals gewoonlijk weer lekker veel kracht in de bolide gepompt. De zestiencilinder W16 motor is goed voor een duizelingwekkend vermogen van 1.500 pk, gecombineerd met een maximale koppel van 1.600 Nm. We zijn benieuwd of ze bij het ontwerpen van deze auto toevallig de bouwtekeningen van een straaljager hebben laten slingeren op de tekentafel.

Foto’s: Bugatti

Reageer op artikel:
Maak kennis met de Bugatti La Voiture Noire: de duurste nieuwe auto ooit gemaakt
Sluiten