Apple TV+ lanceert fantastische docuserie over de WK-reis van Lionel Messi

Apple TV+ trakteert ons binnenkort op een kijkje achter de schermen van Lionel Messi’s epische reis naar de wereldbekeroverwinning met Argentinië. ‘Messi’s World Cup: The Rise of a Legend’ is een vierdelige documentaire die ons meeneemt door Messi’s vijf deelnames aan het WK, met als hoogtepunt natuurlijk de triomf in Qatar.

Op 21 februari 2024 is het zover, maar we krijgen al een voorproefje in de vorm van een korte trailer. De beelden bevatten archiefmateriaal van Messi’s jongere jaren, beelden vanuit de Argentijnse teambus en interviews met Messi zelf en voetbalicoon Gary Lineker.

Waanzinnige beelden

De serie volgt Messi van zijn internationale debuut tot aan Qatar, met de ups en downs van verschillende WK’s. Apple TV+ belooft ook ‘het meest persoonlijke interviews tot nu toe met Messi’, naast gesprekken met teamgenoten, coaches, concurrenten, fanatieke fans en commentatoren.

WK 2022

In het afgelopen WK sleepte de 36-jarige Messi Argentinië door een moeilijke start naar de overwinning in de woestijn. Na verlies in de openingswedstrijd tegen Saoedi-Arabië sleepte Messi zijn land naar de finale. Door ook, helaas, Nederland te verslaan. Daar, tegen een door Kylian Mbappé geleid Frankrijk, won Argentinië na een zenuwslopende penaltyreeks in het Lusail Stadium. De overwinning in Qatar was het bekronende moment van Messi’s schitterende carrière en zeven maanden later vertrok de 36-jarige naar de Major League Soccer.

Messi Meets America

Zijn overstap naar Inter Miami werd ook vastgelegd in een Apple-documentaire genaamd ‘Messi Meets America’, waar de Argentijn zijn nieuwe hoofdstuk in Florida deelt en Inter Miami hielp hun eerste trofee in de geschiedenis te winnen.

WK-shirts onder de hamer

Donderdag ging Messi’s gedragen WK-finaleshirt onder de hamer en bracht samen met andere Argentijnse shirts 7,8 miljoen dollar op bij een veiling van Sotheby’s in New York.

Hoewel het geen record brak voor het meest waardevolle sportmemorabilia, was het toch een indrukwekkende opbrengst. Zes shirts van het WK 2022 werden geveild als set, met een deel van de opbrengst bestemd voor liefdadigheid. De winnende bieding kwam op 7.803.000 dollar.

Reageer op artikel:
Apple TV+ lanceert fantastische docuserie over de WK-reis van Lionel Messi
Sluiten