Apple geeft toe dat het oude iPhones vertraagt en dit is de reden waarom

Redactie 22 dec 2017 Entertainment

Mocht je nog steeds een iPhone 5s of 6 in je handen hebben, dan is de kans groot dat je hebt gemerkt dat hij na enige tijd aan snelheid verliest. Nu blijkt dat de telefoon niet klaar is om je uit te kotsen, maar Apple belt met opzet een toontje lager.

De technologiegigant heeft in 2016 een softwarewijziging doorgevoerd die oudere telefoons vertraagt om problemen te tegen te gaan die kunnen optreden met de lithium-ion batterij. Dus geen wijn, die met de jaren beter wordt. Na verloop van tijd verliezen batterijen de mogelijkheid om een lading vast te houden, en zelf zonder reden willekeurig uit schakelen. Veranderingen in temperatuur kunnen het vermogensverlies versnellen.

Bron: Pang Kakit/Wikimedia

Apple verpakte de software in iOS 10.2.1 en verbeterde de manier waarop de telefoon met de juice om gaat. Aangetaste telefoons zouden eigenlijk bestaan uit de iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus en SE maar is dit jaar ook uitgebreid naar de 7 en 7 Plus. Apple legt de sneaky actie uit: “het doel is om klanten de beste ervaring te bieden, inclusief algemene prestaties en verlenging van de levensduur van hun apparaten.”

Eerlijkheid

Voordat je het befaamde doofstomme bedrijf de credits geeft over de openhartige kwestie, moet je eerst iets weten. Het oogappeltje van Steve Jobs moest in feite kopieën maken van iets, dat een bedrijf genaamd Primate Labs al had ontdekt en in een blogpost wereldkundig had gemaakt. Zo goed gelovig als we zijn en altijd uit gaan van het goede in de mens, zijn we er zeker van dat Apple dit volledig voor de consument heeft gedaan. En niet voor de nieuwste snufjes. Tuurlijk hebben ze oudere modellen niet vertraagd, alleen maar om iPhone-fans te laten hunkeren naar de nieuwe en duurdere iPhone 8 of extreem dure iPhone X. Nee joh, zo zijn de grote bedrijven niet!

Openingsfoto: Brian Solis/Flickr

Maxim

Reageer op artikel:
Apple geeft toe dat het oude iPhones vertraagt en dit is de reden waarom
Sluiten