Apple viert tienjarig bestaan iPhone met onthulling van iPhone 8 en iPhone X

Redactie 13 Sep 2017 Entertainment

De afgelopen tijd heeft de geruchtenmolen wereldwijd op volle toeren gedraaid. Ook wij hebben eerder deze week al een kleine headsup gegeven over wat er ons te wachten zou staan. Maar de spanning is eraf. Gisteravond was het dan eindelijk zo ver: Apple heeft de nieuwe iPhones bekend gemaakt. En wat een toestellen zijn het.

In het Steve Jobs Theater, in het nieuwe hoofdkantoor van Apple in Cupertino, keek de wereld live mee hoe directeur Tim Cook het nieuwe paradepaardje van het Amerikaanse bedrijf bekend maakte. De nieuwe, nagenoeg randloze iPhone is de grootste verandering voor de Apple-smartphone in vier jaar tijd. Omdat de prijs van het meest geavanceerde model tot nu toe bij een waanzinnige 1.159 euro begint is het de duurste smartphone ooit. Apple brengt daarom naast de iPhone X ook de iPhone 8 en 8 Plus op de mark. Deze toestelletjes zijn met een prijs van 809 en 919 euro al wat betaalbaarder.

FHM iPhone X

Features
Wat het tienjarige model zo uniek maakt komt door de vele nieuwe hightech snufjes en eigenschappen op het neusje van de zalm op smartphone gebied. De iPhone X wordt bijna volledig bedekt door een OLED-beeldscherm van 5,8 inch met aan de bovenkant een zieke 3D-gezichtsscanner, naast de selfiecamera. Door het nieuwe scherm is de smartphone met een waanzinnige resolutie van 2.436 bij 1.125 pixels vele male scherper dan zijn oudere broertjes en zusjes. Door het nieuwe langwerpige scherm is er geen ruimte op het toestel meer voor de homebutton, om je telefoon te ontgrendelen heeft Apple de Touch ID-vingerscanner vervangen door het te gekke Face ID-systeem via de 3D-gezichtscanner. Hoe gaaf is dat? Geen zorgen, Apple heeft overal aan gedacht, door infrarood kan je ook in het donker je iPhone ontgrendelen.

FHM iPhone X

Gezichtsherkenning
Next level technologie hoor. Door de TrueDepth Camera kan je gezicht nauwkeurig en vanuit alle hoeken te herkennen zijn. Je petje of bril hoef je dus niet af te zetten om je telefoon op te nemen, het enigste wat je wel moet doen is even je ogen openhouden. Een kind kan de was doen. Maar wat toch het meeste gave aan de gezichtherkennende camera is, vanaf nu kun je met Animoji jou gezichtsuitdrukking toepassen op de Emoji’s figuurtjes. Dat is absoluut killing!

FHM iPhone X

De nieuwe te gekke opties houden maar niet op, het is nu ook mogelijk om je smartphone voortaan draadloos op te laden. Volgens Apple zou daarnaast de accuduur van het X-model op een gemiddelde dag twee uur langer mee gaan. Er zijn nog veel meer te gekken nieuwe eigenschappen aan boort van de iPhone X, die vanaf 3 november in de schappen zal liggen, dat we er niet over uitgepraat raken. Deze video van Apple kan het daarom in een kleine 4 minuten perfect tot uiting brengen.

De andere twee nieuwe modellen van de iPhone, de 8 en de 8 Plus hebben ten opzichte van de iPhone 7 en 7 Plus ook een flinke upgrade gekregen. Hoe de modellen die vanaf 22 september in de winkels liggen eruit zien is te zien in de onderstaande video.

Foto’s: Apple

Reageer op artikel:
Apple viert tienjarig bestaan iPhone met onthulling van iPhone 8 en iPhone X
Sluiten