Volgend jaar kun je van Amsterdam Centraal in een keer naar Disneyland Parijs

Redactie 4 apr 2018 Entertainment

Maak je vriendinnetje alvast gek, want vanaf volgend jaar kun je vanaf Amsterdam Centraal in een directe lijn naar Disneyland Parijs denderen. Dat is leuk, toch?

Staatssecretatris Stientje van Veldhoeven die staat helemaal achter het initiatief om de Thalys in een keer door naar station Marne la Vallée van Disneyland Parijs te laten rijden. Heeft ze met een speciale brief aan de Tweede Kamer laten weten, dus dan weet je dat het menens is. Tussendoor stopt ‘ie dan ook nog op vliegveld Charles de Gaulle, wat ook handig kan zijn.

Aantrekkelijker dan vliegtuig

De reden is dat de staatssecretaris het reizen met de trein aantrekkelijker wil maken ten opzichte van korte vluchten. “Daarmee bieden we een betrouwbaar en duurzaam alternatief voor korte vluchtbestemmingen in Europa”, zegt Stientje. Vanaf het vliegveld kun je weer makkelijk doortreinen naar Lyon of Nice. Vanaf april 2019 moet er twee keer per dag een trein gaan rijden die je in een paar uur van het perron naar de Space Mountain brengt. Op dit moment moet je nog overstappen in Parijs en dat is irritant, dus dit is een welkom alternatief.

Disneyland Parijs is toch een van de pretparken waar je een keer geweest moet zijn. Het is toch hét pretpark van Europa. Niet omdat je daar perse de lijpste achtbanen hebt, maar hé: Disney.

Zijn sowieso goed bezig met die treinverbindingen, want die treinverbinding van Amsterdam naar Londen komt er ook aan.

Reageer op artikel:
Volgend jaar kun je van Amsterdam Centraal in een keer naar Disneyland Parijs
Sluiten