Directe treinverbinding tussen Londen en Amsterdam komt nog dit jaar

Redactie 17 jan 2018 Entertainment

Laatst was er al het nieuws dat er een hogesnelheidstrein gaat rijden tussen Rotterdam en Londen, nu is bekend geworden dat er binnen afzienbare tijd ook een directe verbinding komt tussen Amsterdam Centraal en Londen St. Pancras.

Dat heeft de altijd betrouwbare Daily Mail uit de doeken gedaan. Met de lijn wil Eurostar de concurrentie aangaan met alle lowbudget vliegmaatschappijen die voor een habbekrats tussen de twee steden vliegen.

Binnen een paar maanden moet de eerste trein tussen de twee hoofdsteden gaan rijden. De reistijd tussen Londen en Amsterdam bedraagt vier uur. Als je nagaat dat je in Londen aankomt in hartje centrum en de vliegvelden op een uur reizen van het centrum liggen, dan zal het qua pure reistijd niet eens zoveel van elkaar onderdoen. Bovendien is de trein altijd wel een relaxt vervoersmiddel, nietwaar? Beetje naar buiten kijken en muziek luisteren, filosoferen over het leven of werken achter je computer. Je hebt in elk geval internet. Dikke prima dus.

Treinverbinding Londen Amsterdam
Foto: Eurostar

In het begin zullen er twee treinen per dag gaan rijden. De Eurostar zal ook gaan stoppen in Rotterdam en Brussel en wellicht nog in Lille. Eventueel zal de route nog worden doorgetrokken naar Utrecht, mits hier voldoende animo voor is. Prettige optie voor een weekendje weg met je vriendinnetje of een voetbalwedstrijdje pakken met vrienden.

ballinnn.com

Reageer op artikel:
Directe treinverbinding tussen Londen en Amsterdam komt nog dit jaar
Sluiten