Nieuwe Netflix-original over nazi-kopstuk Adolf Eichmann

redactie 26 sep 2018 Nieuws

Je zou bijna denken dat iedere scheet uit de Tweede Wereldoorlog inmiddels al wel verfilmd is. Toch blijven we ons interesseren in deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis. Netflix heeft de bloedstollende trailer gedropt voor Operation Finale. Het is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de jacht op oorlogsmisdadiger Adolf Eichmann.

De film speelt zich grotendeels af na de Tweede Wereldoorlog. Eichmann vluchtte naar Argentinië, waar hij niet te vinden was. Toch slaagde de Israëlische geheime dienst Mossad dienst erin om deze ex-nazi te traceren. In deze film kun je zien hoe deze missie zorgvuldig werd voorbereid en uitgevoerd. Het doel was om hem te ontvoeren en in Israël te laten berechten. Peter Malkin was een van de sleutelfiguren van de missie, maar dat vertelde hij pas op zijn sterfbed. Zo werd hij een van de grootste geheime agenten van de afgelopen eeuw.

Holocaust

Adolf Eichmann was het brein achter de holocaust. Hij was verantwoordelijk voor de gaskamers, het opzetten van de transporten naar kampen als Auschwitz en Sobibor. Hij werd vroeger vaak zelf voor Jood uitgemaakt, mede hierdoor bedacht hij in de jaren ’30 een plan om Joden te deporteren naar Palestina. Dat is er nooit  gekomen. We weten hoe het verhaal is afgelopen.

Vanaf volgende week te zien

Er is een hele sterrencast opgetrommeld voor deze film. Onder andere Oscar Isaac (Star Wars) Ben Kingsley, (Schindler’s List) en Melanie Laurent (Inglourious Basterds) zullen schitteren in deze Netflix-Original. Operation Finale is vanaf 3 oktober te zien op Netflix.

 

Reageer op artikel:
Nieuwe Netflix-original over nazi-kopstuk Adolf Eichmann
Sluiten